UNIVERZITET U SARAJEVU 


Početna
Aktuelno
O Univerzitetu
Fakulteti/Akademije
Propisi
Izvještaji
Nastava i studenti
Nauka i umjetnost
Upravljanje kvalitetom
Međunarodna saradnja
Izdavačka djelatnost
Upute o plagijarizmu
Kontakt
Pretraga
Linkovi
Priznavanje IVK
Javne nabavke
Konkursi / Obavještenja
UNSA Press
Učenje slovenačkog jezikaSTUDENTSKI
INFORMACIONI
SISTEM

 


 
Studentski život

GDJE STANOVATI

STUDENTSKI DOM NEDŽARIĆI
Aleje Bosne srebrene bb
www.student-centar.ba

Studentski dom Nedžarići nalazi se u općini Novi Grad sa smještajnim kapacitetom od 960 mjesta. U sklopu studentskog doma Nedžarići nalazi se studentski restoran, kafe-picerija, park, sala za programe, multimedijalni centar i biblioteka, čitaonica, nogometno i košarkaško igralište, dva teniska terena, sto za stoni tenis i kopirnica. U sklopu svojih sadržaja SD Nedžarići svojim stanarima organizira brojna kulturno-sportska dešavanja kao i mnogobrojne kurseve i predavanja iz različitih oblasti.

Zavisno od sobe, cijena stanovanja se kreće od 154 KM do 169 KM.STUDENTSKO NASELJE BJELAVE

Bardakčije br. 1.
www.student-centar.ba

Studentsko naselje Bjelave nalazi se u općini Centar. Sastoji se od devet paviljona sa smještajnim kapacitetom od oko 1000 mjesta. U sklopu studentskog naselja Bjelave nalazi se studentski restoran, kafe-bife, park, sala za programe, multimedijalni centar i biblioteka, vanjski amfiteatar, nogometno i košarkaško igralište. U sklopu svojih sadržaja SN Bjelave svojim stanarima organizira brojna kulturno-sportska dešavanja kao i mnogobrojne kurseve i predavanja iz različitih oblasti. JU Studentski centar u sklopu Studentskog naselja Bjelave u toku ljetnog raspusta formira ljetnu recepciju kako bi se u tome periodu omogućio smještaj studenata u toku trajanja ljetne škole i pripremne nastave za upisnike na fakultete.
Zavisno od sobe, cijena stanovanja se kreće od 154 KM do 169 KM.PRIVATNI SMJEŠTAJ
Veliki broj studenata odlučuje se i za privatni smještaj gdje cijena zavisi o tome da li je smještaj bliže centru ili dalje, kao i veličine stambenog prostora.
Okvirna mjesečna cijena stanovanja se kreće od 150 KM i više.JUKS Zavod za zdravstvenu zaštitu zdravlja studenata Univerziteta u Sarajevu
Patriotske lige br. 36
www.zdravljestudenata.ba

Zavod za zdravstvenu zaštitu zdravlja studenata Univerziteta u Sarajevu egzistira preko 60 godina i pruža zdravstvenu zaštitu mladima sa statusom studenta Univerziteta u Sarajevu za vrijeme studiranja (u periodu od 19. do 26. godine). Kao primarni cilj ima očuvanje i brigu o zdravlju studenata, no misija je i uspostaviti odnos pun povjerenja i uzajamnog poštovanja između medicinskog osoblja i pacijenata te promovirati zdrav način života i brigu o vlastitom tijelu i umu kod studenata.
 

 

EnglishBosanski
 
PROVJERA POŠTE
Korisničko ime:
Lozinka:
 
 

VODIČ ZA
BUDUĆE STUDENTE


Strategija ljudskih resursa za istraživače (HRS4R) sa Akcionim planom Univerziteta u Sarajevu


STATUT UNIVERZITETA U SARAJEVU


PRAVILNIK O AKREDITACIJI
VISOKOŠKOLSKIH USTANOVA
I STUDIJSKIH PROGRAMA
MEVLANA


RINGIDEA
ONLINE MODULI


 


 


---------------------------------------

 

 
Developed and powered by © 2009 Univerzitet u Sarajevu - UTIC