UNIVERZITET U SARAJEVU 


Početna
Aktuelno
O Univerzitetu
Fakulteti/Akademije
Propisi
Izvještaji
Nastava i studenti
Nauka i umjetnost
Upravljanje kvalitetom
Međunarodna saradnja
Izdavačka djelatnost
Upute o plagijarizmu
Kontakt
Pretraga
Linkovi
Priznavanje IVK
Javne nabavke
Konkursi / Obavještenja
UNSA Press
Učenje slovenačkog jezikaSTUDENTSKI
INFORMACIONI
SISTEM

 


 
UNSA Press
Reagiranje Univerziteta u Sarajevu na netačne navode objavljene u medijima
Reagiranje Univerziteta u Sarajevu na netačne navode objavljene u medijima

U dnevnim novinama „Dnevni avaz“ 08. 09. 2017. godine objavljen je tekst „Za nove limuzine Škrijelj dao skoro 100.000 maraka“ u kojem je naveden čitav niz netačnih podataka. U nastavku slijede činjenice koje demantiraju navode objavljenog teksta.

Planom javnih nabavki integriranog Univerziteta u Sarajevu za 2017. godinu, koji je donio Upravni odbor Univerziteta u Sarajevu, predviđena je javna nabavka putničkih vozila iz vlastitih sredstava u iznosu do 100.000,00 KM.

Univerzitet u Sarajevu je, u skladu sa Zakonom o javnim nabavkama BiH, proveo otvoreni postupak javne nabavke putničkih vozila za potrebe Univerziteta, te je nakon uspješno okončane procedure donio Odluku o izboru najpovoljnijeg ponuđača i dodjeli ugovora čija ukupna cijena iznosi 80.330,24 KM bez PDV-a, što sa PDV-om iznosi 93.986,38 KM.

Odluka o izboru najpovoljnijeg ponuđača je, u skladu sa Zakonom o javnim nabavkama BiH, objavljena na web stranici Univerziteta u Sarajevu, a Obavještenje o dodjeli ugovora je objavljeno u „Službenom glasniku BiH“.

Nakon provedenih procedura, u skladu sa Zakonom o javnim nabavkama BiH, nabavljena su dva putnička vozila: Škoda Superb po cijeni od 54.337,08 KM bez PDV-a i Škoda Rapid po cijeni od 25.993,16 KM bez PDV-a.

Vozilo Škoda Superb je u srednjem nivou opreme Style. Model Škoda Superb je moguće naručiti u tri nivoa opreme: Ambition, Style i L&K, u rasponu cijena od 51.249,00 KM do 77.154,00 KM. Izborom dodatne opreme cijena modela Superb može biti viša od 90.000 KM.

Vozilo Škoda Rapid je u srednjem nivou opreme Ambition. Model Škoda Rapid je moguće naručiti u tri nivoa opreme: Active, Ambition i Style, u rasponu cijena od 25.173,00 KM do 34.112,00 KM. Izborom dodatne opreme cijena modela Rapid može biti i znatno viša.

Vozilo Škoda Superb namijenjeno je za korištenje pri službenim putovanjima, dok je vozilo Škoda Rapid namijenjeno za redovno obavljanje aktivnosti iz djelatnosti Univerziteta u Sarajevu.

Ranije korištena dva vozila u vlasništvu Univerziteta u Sarajevu su dotrajala i nisu bezbjedna za putnike u vožnji, a daljnje održavanje, popravke i ulaganje u ista su ekonomski neisplativi za Univerzitet u Sarajevu, te su predložena za rashodovanje i prodaju putem javne licitacije, prema procijenjenim vrijednostima koje je utvrdio stalni sudski vještak iz oblasti mašinske struke.
Riječ je o vozilima koja su za potrebe Univerziteta korištena od 1997. i od 1998. godine, što je već dvije decenije njihovog korištenja.

Objavljeni tekst „Za nove limuzine Škrijelj dao skoro 100.000 maraka“ smatramo pokušajem diskreditacije Univerziteta u Sarajevu i funkcije rektora Univerziteta.

 


Služba za odnose s javnošću

 

  

EnglishBosanski
 
PROVJERA POŠTE
Korisničko ime:
Lozinka:
 
 

VODIČ ZA
BUDUĆE STUDENTE


Strategija ljudskih resursa za istraživače (HRS4R) sa Akcionim planom Univerziteta u Sarajevu


STATUT UNIVERZITETA U SARAJEVU


PRAVILNIK O AKREDITACIJI
VISOKOŠKOLSKIH USTANOVA
I STUDIJSKIH PROGRAMA
MEVLANA


RINGIDEA
ONLINE MODULI


 


 


---------------------------------------

 

 
Developed and powered by © 2009 Univerzitet u Sarajevu - UTIC