UNIVERZITET U SARAJEVU 


Početna
Aktuelno
O Univerzitetu
Fakulteti/Akademije
Propisi
Izvještaji
Nastava i studenti
Nauka i umjetnost
Upravljanje kvalitetom
Međunarodna saradnja
Izdavačka djelatnost
Upute o plagijarizmu
Kontakt
Pretraga
Linkovi
Priznavanje IVK
Javne nabavke
Konkursi / Obavještenja
UNSA Press
Učenje slovenačkog jezikaSTUDENTSKI
INFORMACIONI
SISTEM

 


 
Prva EESTEC Startup Lab radionica


 

 

Prva EESTEC Startup Lab radionicaLokalni komitet Sarajevo Evropskog udruženja studenata elektrotehnike (EESTEC) ove godine u periodu od 10. do 17. marta 2014. godine ugostit će 12 studenata elektrotehnike iz različitih dijelova Evrope koji će, u potrazi za novim znanjima i vještinama, biti učesnici prve EESTEC Startup Lab radionice.

EESTEC Startup Lab je prva internacionalna startup radionica Lokalnog komiteta Sarajevo koja, pored okupljanja ambicioznih članova Evropskog udruženja studenata elektrotehnike, ima za cilj pokazati mladima kako da realiziraju svoje poslovne ideje. Realizacija istih će se ogledati u kreiranju originalnih web aplikacija.

Akademski dio radionice je podijeljen u tri dijela. U prvom dijelu učesnici će osmisliti originalne ideje i zajedno s mentorima odabrati tri, te biti podijeljeni u timove. Drugi dio radionice daje priliku učesnicima da ovladaju vještinama programiranja u popularnom razvojnom okruženju Ruby on Rails, u kojem će razviti prototip svoje web aplikacije. I naposljetku će naučiti kako da svoj proizvod prezentiraju na pravi način i uspješno plasiraju na tržište.

Lokalni komitet Sarajevo Evropskog udruženja studenata elektrotehnike svake godine organizira niz značajnih projekata lokalnog i internacionalnog karaktera, kao što su stručne radionice, soft skills treninzi, kulturne razmjene i sajmovi zapošljavanja, a sve s ciljem da studentima ponudi mogućnost usavršavanja komunikacionih, prezentacionih, organizacionih, poslovnih, tehničkih i mnogih drugih vještina.

EESTEC Startup Lab kao i dosadašnji internacionalni projekti koje je organizirao Lokalni komitet Sarajevo EESTEC-a bit će prilika da se studenti elektrotehnike iz različitih zemalja Evrope upoznaju sa bogatom historijom i kulturom Sarajeva i Bosne i Hercegovine.

EESTEC Startup Lab – Light up your idea! je prilika za „osvjetljenje“ ideja mladih i ambicioznih ljudi.

Dodatne informacije dostupne su na oficijelnoj stranici Udruženja:
http://www.eestec-sa.ba, kao i na oficijelnoj stranici događaja: http://esl.eestec-sa.ba.

 

 

EnglishBosanski
 
PROVJERA POŠTE
Korisničko ime:
Lozinka:
 
 

VODIČ ZA
BUDUĆE STUDENTE


Strategija ljudskih resursa za istraživače (HRS4R) sa Akcionim planom Univerziteta u Sarajevu


STATUT UNIVERZITETA U SARAJEVU


PRAVILNIK O AKREDITACIJI
VISOKOŠKOLSKIH USTANOVA
I STUDIJSKIH PROGRAMA
MEVLANA


RINGIDEA
ONLINE MODULI


 


 


---------------------------------------

 

 
Developed and powered by © 2009 Univerzitet u Sarajevu - UTIC