UNIVERZITET U SARAJEVU 


Početna
Aktuelno
O Univerzitetu
Fakulteti/Akademije
Propisi
Izvještaji
Nastava i studenti
Nauka i umjetnost
Upravljanje kvalitetom
Međunarodna saradnja
Izdavačka djelatnost
Upute o plagijarizmu
Kontakt
Pretraga
Linkovi
Priznavanje IVK
Javne nabavke
Konkursi / Obavještenja
UNSA Press
Učenje slovenačkog jezikaSTUDENTSKI
INFORMACIONI
SISTEM

 


 
Studentski ogranak IEEE-a organizira „beENG“

 

 

Studentski ogranak IEEE-a organizira „beENG“

 

Studentski ogranak IEEE-a (IEEE B&H SB) i ove godine pokreće inicijativu za projekat radne posjete studenata renomiranim kompanijama pod nazivom „beENG“ u periodu od 15. augusta do 15. oktobra.

Studentski ogranak djeluje pri Elektrotehničkom fakultetu u Sarajevu te je danas organiziran u više društava različitog profesionalnog polja djelovanja:
•    PES (Power & Energy Society) – društvo za elektroenergetiku,
•    IAS (Industry Application Society) – društvo za primjenu elektrotehnike u industriji,
•    ComSoc (Communication Society) – društvo za telekomunikacije.
Ove godine ponovo organiziramo projekat „beENG“, nakon veoma uspješnog „beENG 2014“ i mnoštva pozitivnih iskustava. Ovogodišnji „beENG“ razlikuje se po tome što ima za cilj omogućiti studentima radne posjete sa što većim brojem radnih dana, a što najviše zavisi od kompanija koje su prihvatile učešće u ovom projektu.

Ideja za projekat „beENG“ (eng. be engineer – budi inženjer) nastala je zbog nedostatka praktične nastave na svim fakultetima Univerziteta u Sarajevu. Usljed tog nedostatka studenti završavaju visokoškolsko obrazovanje bez susreta sa stvarnim poslovnim okruženjem. Smatramo da bi se to trebalo promijeniti i ovaj projekat je pokušaj da se napravi zaokret prema obrazovanju koje se više oslanja na saradnju sa kompanijama odnosno na obrazovanje sa primjenom.

Svoje radne dane student bi trebao provesti na radnom mjestu inženjera, za oblast za koju se obrazuje. To bi podrazumijevalo da je student te dane zaposlen kao mladi inženjer i da su pred njega postavljeni zadaci koji se stavljaju pred bilo kojeg zaposlenog, naravno uzimajući u obzir (ne)iskustvo studenta.

Kompanije koje su podržale ovaj projekat su „Elektroprivreda BiH“ kao zlatni partner i kompanija koja je primila u posjetu najviše studenata i najveći broj radnih dana, te „Elektroprenos BiH“, „BH Telecom“, Tvornica elektroopreme „TEO“, „Exellent“, „Energoinvest“, „New Technology“, „Atlantbh“, Društvo za softversku tehnologiju „QSS“.


 

EnglishBosanski
 
PROVJERA POŠTE
Korisničko ime:
Lozinka:
 
 

VODIČ ZA
BUDUĆE STUDENTE


Strategija ljudskih resursa za istraživače (HRS4R) sa Akcionim planom Univerziteta u Sarajevu


STATUT UNIVERZITETA U SARAJEVU


PRAVILNIK O AKREDITACIJI
VISOKOŠKOLSKIH USTANOVA
I STUDIJSKIH PROGRAMA
MEVLANA


RINGIDEA
ONLINE MODULI


 


 


---------------------------------------

 

 
Developed and powered by © 2009 Univerzitet u Sarajevu - UTIC