UNIVERZITET U SARAJEVU 


Početna
Aktuelno
O Univerzitetu
Fakulteti/Akademije
Propisi
Izvještaji
Nastava i studenti
Nauka i umjetnost
Upravljanje kvalitetom
Međunarodna saradnja
Izdavačka djelatnost
Upute o plagijarizmu
Kontakt
Pretraga
Linkovi
Priznavanje IVK
Javne nabavke
Konkursi / Obavještenja
UNSA Press
Učenje slovenačkog jezikaSTUDENTSKI
INFORMACIONI
SISTEM

 


 
Održan sastanak bh. partnera u projektu „Trans2Work“

 

 

Održan sastanak bh. partnera u projektu „Trans2Work“

 

U petak 18. marta 2016. godine u Rektoratu Univerziteta u Sarajevu održan je sastanak bh. partnera u Erasmus+ projektu „School to Work for Higher education students with disabilities in Serbia, Bosnia and Herzegovina and Montenegro“ (Trans2Work) kojim koordinira Univerzitet Makedonija, Solun (Grčka). U projektu učestvuju 22 partnera: 6 partnera iz Bosne i Hercegovine: Univerzitet u Sarajevu, Univerzitet u Istočnom Sarajevu, Univerzitet u Banjoj Luci, NVO Humanitarna organizacija „Partner“, „Profil MC“ d.o.o., „PROCOM“ d.o.o.; 7 partnera iz Srbije: Univerzitet u Kragujevcu, Univerzitet u Novom Sadu, Univerzitet „Metropolitan“ u Beogradu, NVO Asocijacija studenata sa poteškoćama iz Srbije, Nacionalna služba za zapošljavanje Republike Srbije, Poslovna asocijacija „Unija Čačak 2000“, Balkanska mreža za obrazovanje na daljinu „BADEN“ Srbija, 4 iz Crne Gore: Univerzitet u Crnoj Gori, Univerzitet u Donjoj Gorici, Asocijacija mladih sa poteškoćama u Crnoj Gori, Agencija za zapošljavanje Crne Gore, te partneri: NVO „Gnosi“ iz Soluna (Grčka), Univerzitet u Mariboru, Univerzitet u Varšavi, DEKRA Akademie Gmbh iz Republike Njemačke i Univerzitet Makedonija u Solunu koji je koordinator projekta.

Ciljevi projekta su:
•    opremanje i unapređenje ureda za podršku studentima sa posebnim potrebama pri visokoškolskim institucijama s ciljem pronalaženja posla navedenoj kategoriji studenata u skladu sa politikama EU,
•    povezati visokoobrazovni sektor sa radnim okruženjima koja su prilagođena osobama sa posebnim potrebama u skladu sa praksama EU,
•    podstaći poslodavce na saradnju sa zaposlenicima sa posebnim potrebama kako bi im se ponudila adekvatna radna mjesta.

Sastanak je organiziran s ciljem međusobnog upoznavanja predstavnika bh. partnera, diskusije o do sada provedenim aktivnostima u okviru projekta i organiziranju predstojećeg sastanka cijelog konzorcija koji će se održati u Solunu od 29. do 31. 3. 2016. godine.

 

EnglishBosanski
 
PROVJERA POŠTE
Korisničko ime:
Lozinka:
 
 

VODIČ ZA
BUDUĆE STUDENTE


Strategija ljudskih resursa za istraživače (HRS4R) sa Akcionim planom Univerziteta u Sarajevu


STATUT UNIVERZITETA U SARAJEVU


PRAVILNIK O AKREDITACIJI
VISOKOŠKOLSKIH USTANOVA
I STUDIJSKIH PROGRAMA
MEVLANA


RINGIDEA
ONLINE MODULI


 


 


---------------------------------------

 

 
Developed and powered by © 2009 Univerzitet u Sarajevu - UTIC