UNIVERZITET U SARAJEVU 


Početna
Aktuelno
O Univerzitetu
Fakulteti/Akademije
Propisi
Izvještaji
Nastava i studenti
Nauka i umjetnost
Upravljanje kvalitetom
Međunarodna saradnja
Izdavačka djelatnost
Upute o plagijarizmu
Kontakt
Pretraga
Linkovi
Priznavanje IVK
Javne nabavke
Konkursi / Obavještenja
UNSA Press
Učenje slovenačkog jezikaSTUDENTSKI
INFORMACIONI
SISTEM

 


 
Farmaceutski fakultet – Nova školska godina u vlastitoj zgradi

 Image

Ministar obrazovanja i nauke Kantona Sarajevo mr. Safet Kešo i rektor Univerziteta u Sarajevu prof. dr. Faruk Čaklovica zajedno sa dekanesom Farmaceutskog fakulteta prof. dr. Elvirom Kovač-Bešović posjetili su u srijedu 26. avgusta zgradu Farmaceutskog fakulteta, smještenu u Kampusu Univerziteta u Sarajevu. Posjeti su prisustvovali i gospodin Zoran Selesković, generalni sekretar Univerziteta u Sarajevu i gospodin Hamdija Smajić, izvršni direktor firme ADE-5 d.o.o. Sarajevo, koja je glavni izvođač radova.

U toku posjete Kampusu Univerziteta u Sarajevu razgovarano je o nastavku radova na adaptaciji zgrade Farmaceutskog fakulteta, koji su prekinuti zbog nedostatnih finansijskih sredstava. Rektor Čaklovica je tom prilikom izrazio zahvalnost gospodinu Safetu Keši, ministru obrazovanja i nauke KS za obezbijeđena sredstva za završetak adaptacije i podršku da ova visokoškolska ustanova dobije adekvatan prostor za rad.

Prof. dr. Elvira Kovač-Bešović je izrazila zadovoljstvo što će studenti Farmaceutskog fakulteta prvi put nakon 36 godina početi školsku godinu u vlastitoj zgradi u kojoj će na kvalitetniji i savremeniji način obavljati obrazovani proces.

„Nakon godinu dana pauze nastavljamo započete radove i uložit ćemo sve napore da adaptacija zgrade bude realizirana do 1. oktobra“, istakao je  gospodin Hamdija Smajić, izvršni direktor firme ADE-5.

 

EnglishBosanski
 
PROVJERA POŠTE
Korisničko ime:
Lozinka:
 
 

VODIČ ZA
BUDUĆE STUDENTE


Strategija ljudskih resursa za istraživače (HRS4R) sa Akcionim planom Univerziteta u Sarajevu


STATUT UNIVERZITETA U SARAJEVU


PRAVILNIK O AKREDITACIJI
VISOKOŠKOLSKIH USTANOVA
I STUDIJSKIH PROGRAMA
MEVLANA


RINGIDEA
ONLINE MODULI


 


 


---------------------------------------

 

 
Developed and powered by © 2009 Univerzitet u Sarajevu - UTIC