UNIVERZITET U SARAJEVU 


Početna
Aktuelno
O Univerzitetu
Fakulteti/Akademije
Propisi
Izvještaji
Nastava i studenti
Nauka i umjetnost
Upravljanje kvalitetom
Međunarodna saradnja
Izdavačka djelatnost
Upute o plagijarizmu
Kontakt
Pretraga
Linkovi
Priznavanje IVK
Javne nabavke
Konkursi / Obavještenja
UNSA Press
Učenje slovenačkog jezikaSTUDENTSKI
INFORMACIONI
SISTEM

 


 
Međunarodna zimska škola: Korporativna sigurnost i zaštita
Međunarodna zimska škola: Korporativna sigurnost i zaštitaProgram Međunarodna zimska škola: Korporativna sigurnost i zaštita, koji uz partnerstvo Ministarstva za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo provodi Fakultet za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije Univerziteta u Sarajevu u saradnji sa Veleučilištem Velika Gorica iz Republike Hrvatske, realizirat će se u periodu od 13. do 18. februara 2017. godine na Fakultetu za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije i na Bjelašnici u hotelu „Maršal“.

Za učešće u Međunarodnoj zimskoj školi prijavljeno je više od 40 polaznika i to profesionalaca i praktičara iz institucija i organizacija čiji je djelokrug širi kontekst sigurnosti, te studenata iz Hrvatske i iz cijele Bosne i Hercegovine. Predavači iz regije, akademsko osoblje i stručnjaci iz prakse provodit će intenzivnu petodnevnu teoretsku i praktičnu obuku polaznika u cilju savladavanja programa korporativne sigurnosti i zaštite.

Kao društveno odgovorna visokoobrazovna ustanova, Fakultet za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije kontinuirano kreira nove programe, kao doprinos funkcionalnoj edukaciji kadra iz sistema zaštite i sigurnosti, imajući u vidu aktuelne globalne sigurnosne izazove te gotovo svakodnevne krizne situacije.

Strateški partneri u realizaciji ovog projekta su Microsoft Bosna i Hercegovina te Agencija za zaštitu ljudi i imovine DSC. Također, partneri u provođenju programa su i Direkcija za koordinaciju policijskih tijela u BiH, Federalna uprava civilne zaštite, Privredna komora Kantona Sarajevo, JKP ZOI 84, hotel „Maršal“, IPA Sarajevo, Magazin A&S Adria.

Također, partneri u realizaciji ovog programa su i Rudarsko-geološko-građevinski fakultet Univerziteta u Tuzli i Visoka škola „CEPS – Centar za poslovne studije“ Kiseljak.

Pres-konferencija povodom otvaranja Međunarodne zimske škole održat će se u ponedjeljak 13. 2. 2017. godine s početkom u 15:00 sati, na kojoj je predviđeno da se obrate predstavnici Fakulteta i ostalih partnerskih institucija te prezentiraju značaj ovog regionalnog akademskog programa i kontinuirane edukacije iz oblasti korporativne sigurnosti. Svečano otvaranje Zimske škole održat će se istog dana u 15:45 sati u amfiteatru PDS, u prizemlju Fakulteta.


 

 

EnglishBosanski
 
PROVJERA POŠTE
Korisničko ime:
Lozinka:
 
 

VODIČ ZA
BUDUĆE STUDENTE


Strategija ljudskih resursa za istraživače (HRS4R) sa Akcionim planom Univerziteta u Sarajevu


STATUT UNIVERZITETA U SARAJEVU


PRAVILNIK O AKREDITACIJI
VISOKOŠKOLSKIH USTANOVA
I STUDIJSKIH PROGRAMA
MEVLANA


RINGIDEA
ONLINE MODULI


 


 


---------------------------------------

 

 
Developed and powered by © 2009 Univerzitet u Sarajevu - UTIC