UNIVERZITET U SARAJEVU 


Početna
Aktuelno
O Univerzitetu
Fakulteti/Akademije
Propisi
Izvještaji
Nastava i studenti
Nauka i umjetnost
Upravljanje kvalitetom
Međunarodna saradnja
Izdavačka djelatnost
Upute o plagijarizmu
Kontakt
Pretraga
Linkovi
Priznavanje IVK
Javne nabavke
Konkursi / Obavještenja
UNSA Press
Učenje slovenačkog jezikaSTUDENTSKI
INFORMACIONI
SISTEM

 


 
Posjeta ambasadorice NR Kine u BiH

 

 

Posjeta ambasadorice NR Kine u BiH


NJ. E. gospođa Chen Bo, ambasadorica NR Kine u BiH, posjetila je u četvrtak 9. marta 2017. godine Rektorat Univerziteta u Sarajevu gdje se susrela sa rektorom prof. dr. Rifatom Škrijeljom i prorektorima: prof. dr. Aleksandrom Nikolić, prof. dr. Aidom Hodžić i prof. Zijadom Mehićem.

U toku susreta je istaknuta uspješna saradnja Univerziteta u Sarajevu i Ambasade NR Kine u BiH, te je razgovarano o mogućnostima jačanja akademske i kulturne saradnje između Univerziteta u Sarajevu i univerziteta u Kini, kao i o modalitetima saradnje s ciljem promocije kineskog jezika i kulture. Kao jedan od načina unapređivanja saradnje u toku razgovora je razmatrano i pitanje osnivanja katedre za kineski jezik na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu.

Rektor Škrijelj je istakao da bi pokretanje studija kineskog jezika predstavljalo bogatstvo za Univerzitet u Sarajevu te je, govoreći o međunarodnoj saradnji Univerziteta, naveo da Sarajevski univerzitet ima dva potpisana sporazuma o akademskoj saradnji sa univerzitetima iz Kine i to sa Univerzitetom za pravo i ekonomiju Zhongnan i Sjeverozapadnim pedagoškim univerzitetom (Northwest Normal University) iz provincije Gansu. Rektor Škrijelj je naglasio da rezultat uspješno započete saradnje Univerziteta u Sarajevu i Sjeverozapadnog pedagoškog univerziteta predstavlja otvoren Konfučijev institut na Univerzitetu u Sarajevu, čije osnovne aktivnosti uključuju: podučavanje kineskog jezika, pružanje podataka i savjetodavnih usluga u vezi sa kineskim obrazovanjem i kulturom te aktivnosti akademske i kulturne razmjene između dvaju partnerskih univerziteta.

Izražen je obostrani interes za nastavak dosadašnje uspješne saradnje Univerziteta u Sarajevu i Ambasade NR Kine, te za unapređenje saradnje u oblasti obrazovanja, kulture i naučnih istraživanja, kao i saradnje koja bi se realizirala kroz razmjenu studenata i nastavnika.

 

EnglishBosanski
 
PROVJERA POŠTE
Korisničko ime:
Lozinka:
 
 

VODIČ ZA
BUDUĆE STUDENTE


Strategija ljudskih resursa za istraživače (HRS4R) sa Akcionim planom Univerziteta u Sarajevu


STATUT UNIVERZITETA U SARAJEVU


PRAVILNIK O AKREDITACIJI
VISOKOŠKOLSKIH USTANOVA
I STUDIJSKIH PROGRAMA
MEVLANA


RINGIDEA
ONLINE MODULI


 


 


---------------------------------------

 

 
Developed and powered by © 2009 Univerzitet u Sarajevu - UTIC