UNIVERZITET U SARAJEVU 


Početna
Aktuelno
O Univerzitetu
Fakulteti/Akademije
Propisi
Izvještaji
Nastava i studenti
Nauka i umjetnost
Upravljanje kvalitetom
Međunarodna saradnja
Izdavačka djelatnost
Upute o plagijarizmu
Kontakt
Pretraga
Linkovi
Priznavanje IVK
Javne nabavke
Konkursi / Obavještenja
UNSA Press
Učenje slovenačkog jezikaSTUDENTSKI
INFORMACIONI
SISTEM

 


 
Posjeta ambasadora Republike Poljske
Posjeta ambasadora Republike Poljske


NJ. E. gospodin Andrzej Krawczyk, ambasador Republike Poljske u Bosni i Hercegovini, u utorak 14. marta 2017. godine posjetio je Rektorat Univerziteta u Sarajevu gdje se susreo sa rektorom prof. dr. Rifatom Škrijeljom i prorektorima: prof. dr. Aleksandrom Nikolić, prof. dr. Aidom Hodžić i prof. dr. Zijadom Mehićem.

U toku susreta istaknut je značaj međuuniverzitetske saradnje, te su razmatrane mogućnosti unapređenja i intenziviranja akademske saradnje između Univerziteta u Sarajevu i univerziteta u Republici Poljskoj.

Predstavivši visoko obrazovanje u Republici Poljskoj, ambasador Krawczyk je naveo da su predstavnici Univerziteta u Varšavi izrazili interes za saradnju sa Univerzitetom u Sarajevu koja bi se realizirala kroz razmjenu studenata i nastavnog osoblja te druge oblike saradnje. Ambasador Krawczyk je istakao i mogućnost saradnje kroz razvijanje lektorata poljskog jezika na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu.

U okviru prve zvanične posjete ambasadora Krawczyka Univerzitetu u Sarajevu, rektor prof. dr. Rifat Škrijelj je, uz riječi dobrodošlice uvaženom gostu, predstavio historiju i razvoj Univerziteta u Sarajevu, istakavši sveobuhvatnost Univerziteta koji pokriva oblasti humanističkih, društvenih, medicinskih, prirodno-matematičkih i biotehničkih te tehničkih nauka i umjetnosti. Govoreći o međunarodnoj saradnji, rektor Škrijelj je istakao da Univerzitet u Sarajevu ima potpisane sporazume o akademskoj saradnji sa Varšavskom školom ekonomije, Univerzitetom u Vroclavu i Tehnološkim univerzitetom u Poznanu, te da je Univerzitet u Sarajevu ostvario saradnju sa Univerzitetom u Varšavi kroz programe Erasmus Mundus, Erasmus+ i CEEPUS.

Tokom susreta razmatrane su mogućnosti i mogući oblici saradnje sa Univerzitetom u Varšavi i Univerzitetom u Krakovu, te je izražena otvorenost predstavnika Univerziteta u Sarajevu za ostvarivanje institucionalne saradnje i potpisivanje sporazuma o akademskoj saradnji sa ova dva prestižna univerziteta u Poljskoj.

 

 

EnglishBosanski
 
PROVJERA POŠTE
Korisničko ime:
Lozinka:
 
 

VODIČ ZA
BUDUĆE STUDENTE


Strategija ljudskih resursa za istraživače (HRS4R) sa Akcionim planom Univerziteta u Sarajevu


STATUT UNIVERZITETA U SARAJEVU


PRAVILNIK O AKREDITACIJI
VISOKOŠKOLSKIH USTANOVA
I STUDIJSKIH PROGRAMA
MEVLANA


RINGIDEA
ONLINE MODULI


 


 


---------------------------------------

 

 
Developed and powered by © 2009 Univerzitet u Sarajevu - UTIC