UNIVERZITET U SARAJEVU 


Početna
Aktuelno
O Univerzitetu
Fakulteti/Akademije
Propisi
Izvještaji
Nastava i studenti
Nauka i umjetnost
Upravljanje kvalitetom
Međunarodna saradnja
Izdavačka djelatnost
Upute o plagijarizmu
Kontakt
Pretraga
Linkovi
Priznavanje IVK
Javne nabavke
Konkursi / Obavještenja
UNSA Press
Učenje slovenačkog jezikaSTUDENTSKI
INFORMACIONI
SISTEM

 


 
Posjeta delegacije Saveza ratnih vojnih invalida paraplegičara FBiH
Posjeta delegacije Saveza ratnih vojnih invalida paraplegičara FBiH


Delegacija Saveza ratnih vojnih invalida paraplegičara Federacije Bosne i Hercegovine, koju su činili gospodin Mujo Aganović, predsjednik, gospodin Miralem Hadžić, član, te gospodin Šehmuz Altin, generalni sekretar Balkanske platforme inkluzije za BiH, posjetili su u četvrtak 23. marta 2017. godine Univerzitet u Sarajevu gdje su se susreli sa rektorom prof. dr. Rifatom Škrijeljom i prorektorima prof. dr. Aidom Hodžić i prof. Zijadom Mehićem.

U toku sastanka razgovarano je o obrazovanju djece porodica članova Saveza ratnih vojnih invalida paraplegičara Federacije Bosne i Hercegovine i općenito djece iz boračke populacije, a sve u cilju što kvalitetnijeg unapređenja i konzumiranja privilegija u državnim institucijama.  Posebna pažnja posvećena je razgovorima o Balkanskoj platformi inkluzije, čiji je suosnivač Savez ratnih vojnih invalida paraplegičara FBiH, kao i Univerzitet u Sarajevu, što predstavlja zajedničku saradnju Univerziteta, Saveza i Inkluzije.

Balkanska platforma inkluzije djeluje u okviru Svjetske platforme inkluzije i osnovana je s ciljem provođenja aktivnosti u raznim zemljama, kako Balkana tako i šire, radi poboljšanja položaja osoba sa invaliditetom. Balkanska platforma inkluzije obavlja aktivnosti u oblasti obrazovanja, kulture, društva, pristupačnosti zapošljavanju i tehnologiji, sa krajnjim ciljem što kvalitetnije integracije osoba sa invaliditetom u društvenu zajednicu.

U znak poštovanja, zahvalnosti i uspješne saradnje prilikom susreta je u ime Balkanske platforme inkluzije rektoru Univerziteta u Sarajevu uručena zahvalnica.
Zajedničko djelovanje Saveza, Inkluzije i Univerziteta u budućnosti bit će dobar primjer izgradnje društvene zajednice, a time i države Bosne i Hercegovine.

 

 

EnglishBosanski
 
PROVJERA POŠTE
Korisničko ime:
Lozinka:
 
 

VODIČ ZA
BUDUĆE STUDENTE


Strategija ljudskih resursa za istraživače (HRS4R) sa Akcionim planom Univerziteta u Sarajevu


STATUT UNIVERZITETA U SARAJEVU


PRAVILNIK O AKREDITACIJI
VISOKOŠKOLSKIH USTANOVA
I STUDIJSKIH PROGRAMA
MEVLANA


RINGIDEA
ONLINE MODULI


 


 


---------------------------------------

 

 
Developed and powered by © 2009 Univerzitet u Sarajevu - UTIC