UNIVERZITET U SARAJEVU 


Početna
Aktuelno
O Univerzitetu
Fakulteti/Akademije
Propisi
Izvještaji
Nastava i studenti
Nauka i umjetnost
Upravljanje kvalitetom
Međunarodna saradnja
Izdavačka djelatnost
Upute o plagijarizmu
Kontakt
Pretraga
Linkovi
Priznavanje IVK
Javne nabavke
Konkursi / Obavještenja
UNSA Press
Učenje slovenačkog jezikaSTUDENTSKI
INFORMACIONI
SISTEM

 


 
Potpisan Memorandum o razumijevanju između Univerziteta u Sarajevu i Univerziteta Bezmiâlem Vakif
Potpisan Memorandum o razumijevanju između Univerziteta u Sarajevu i Univerziteta Bezmiâlem Vakif


Potpisivanje Memoranduma o razumijevanju između Univerziteta u Sarajevu i Univerziteta Bezmiâlem Vakif (Istanbul, Turska) upriličeno je u petak 31. marta 2017. godine u Rektoratu Univerziteta u Sarajevu.

Memorandum o razumijevanju, koji su potpisali prof. dr. Rifat Škrijelj, rektor Univerziteta u Sarajevu i prof. dr. Rümeyza Kazancioğlu, rektorica Univerziteta Bezmiâlem Vakif, predviđa pružanje podrške i promoviranje međusobne akademske saradnje u obrazovanju i naučnom istraživanju, te saradnju kroz uzajamno povezivanje i razmjenu nastavnika, osoblja i studenata.

U toku sastanka je istaknuto je da će u akademskoj 2016/2017. godini Univerzitet Bezmiâlem Vakif odabrati studente za obavljanje prakse na Univerzitetu u Sarajevu, a u istom periodu Univerzitet u Sarajevu će odabrati studente koji će obaviti praksu u bolnici koja je u sastavu Univerziteta Bezmiâlem Vakif.

Svečanom potpisivanju i sastanku, na kojem su vođeni razgovori o budućoj saradnji, prisustvovali su predstavnici Univerziteta Bezmiâlem Vakif: prof. dr. Erdal Tekarslan, savjetnik rektora i gospođa Zeynep Gokcen, generalni sekretar; prorektori Univerziteta u Sarajevu: prof. dr. Željko Šain, prof. dr. Aleksandra Nikolić, prof. dr. Aida Hodžić, prof. dr. Maida Čohodar Husić i prof. dr. Zijad Mehić; prof. dr. Emina Kiseljaković, prodekanica Medicinskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu, prof. dr. Ismet Gavrankapetanović, šef Klinike za ortopediju i traumatologiju Univerzitetskog kliničkog centra Sarajevo, i prof. dr. Halil Güneş sa Veterinarskog fakulteta Univerziteta u Istanbulu.

 

 

 

EnglishBosanski
 
PROVJERA POŠTE
Korisničko ime:
Lozinka:
 
 

VODIČ ZA
BUDUĆE STUDENTE


Strategija ljudskih resursa za istraživače (HRS4R) sa Akcionim planom Univerziteta u Sarajevu


STATUT UNIVERZITETA U SARAJEVU


PRAVILNIK O AKREDITACIJI
VISOKOŠKOLSKIH USTANOVA
I STUDIJSKIH PROGRAMA
MEVLANA


RINGIDEA
ONLINE MODULI


 


 


---------------------------------------

 

 
Developed and powered by © 2009 Univerzitet u Sarajevu - UTIC