UNIVERZITET U SARAJEVU 


Početna
Aktuelno
O Univerzitetu
Fakulteti/Akademije
Propisi
Izvještaji
Nastava i studenti
Nauka i umjetnost
Upravljanje kvalitetom
Međunarodna saradnja
Izdavačka djelatnost
Upute o plagijarizmu
Kontakt
Pretraga
Linkovi
Priznavanje IVK
Javne nabavke
Konkursi / Obavještenja
UNSA Press
Učenje slovenačkog jezikaSTUDENTSKI
INFORMACIONI
SISTEM

 


 
Fakultet sporta i tjelesnog odgoja partner u organizaciji međunarodne naučne konferencije „Transform
Fakultet sporta i tjelesnog odgoja partner u organizaciji međunarodne naučne konferencije „Transformacioni procesi u sportu – sportska dostignuća“14. međunarodna naučna konferencija pod nazivom „Transformacioni procesi u sportu – sportska dostignuća“ održana je u Budvi od 31. marta do 2. aprila u organizaciji Crnogorske sportske akademije i Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta Crne Gore. 

Ovaj naučni događaj, koji predstavlja najznačajniji i najprestižniji naučni događaj koji se bavi sportom u regionu i šire, okupio je preko 200 učesnika iz 23 države, a na konferenciji je učestvovalo oko 50 studenata i deset nastavnika Fakulteta sporta i tjelesnog odgoja Univerziteta u Sarajevu.

Na otvaranju konferencije uručene su i plakete za promociju sportskih nauka na međunarodnom planu. Dobitnici su: profesorica Radmila Vojvodić, rektorica Univerziteta Crne Gore, Dušan Simonović, predsjednik Crnogorskog olimpijskog komiteta, prof. dr. Izet Rađo, prorektor Univerziteta u Sarajevu i potpredsjednik Olimpijskog komiteta Bosne i Hercegovine, prof. dr. Zoran Milošević, profesor Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja u Novom Sadu i pokrajinski sekretar za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku djelatnost Vojvodine, i Marko Stojanović, profesor Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja Univerziteta u Novom Sadu.

Nepodijeljeno mišljenje učesnika i organizatora skupa je da je konferencija opravdala sva očekivanja i da su Fakultet za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta Crne Gore i Crnogorska sportska akademija, kao organizatori, načinili dodatni iskorak u promociji sportske nauke i njenog značaja ali i na povezivanju naučnoistraživačke zajednice zemalja učesnica. Osim multidisciplinarnosti, posebna vrijednost konferencije je i učešće oko 100 magistranata i doktoranata, koji su bili u prilici da prate izlaganja i učestvuju u diskusijama koje su vodili prominentni regionalni i svjetski naučnici i istraživači iz oblasti sportskih, društvenih, humanističkih i medicinskih nauka. 

EnglishBosanski
 
PROVJERA POŠTE
Korisničko ime:
Lozinka:
 
 

VODIČ ZA
BUDUĆE STUDENTE


Strategija ljudskih resursa za istraživače (HRS4R) sa Akcionim planom Univerziteta u Sarajevu


STATUT UNIVERZITETA U SARAJEVU


PRAVILNIK O AKREDITACIJI
VISOKOŠKOLSKIH USTANOVA
I STUDIJSKIH PROGRAMA
MEVLANA


RINGIDEA
ONLINE MODULI


 


 


---------------------------------------

 

 
Developed and powered by © 2009 Univerzitet u Sarajevu - UTIC