UNIVERZITET U SARAJEVU 


Početna
Aktuelno
O Univerzitetu
Fakulteti/Akademije
Propisi
Izvještaji
Nastava i studenti
Nauka i umjetnost
Upravljanje kvalitetom
Međunarodna saradnja
Izdavačka djelatnost
Upute o plagijarizmu
Kontakt
Pretraga
Linkovi
Priznavanje IVK
Javne nabavke
Konkursi / Obavještenja
UNSA Press
Učenje slovenačkog jezikaSTUDENTSKI
INFORMACIONI
SISTEM

 


 
Intenziviranje saradnje između Univerziteta u Sarajevu i Univerziteta „Süleyman Demirel“
Intenziviranje saradnje između Univerziteta u Sarajevu i

Univerziteta „Süleyman Demirel“


U utorak 11. aprila 2017. godine Univerzitet u Sarajevu su posjetili predstavnici Univerziteta „Süleyman Demirel“: prof. dr. Haluk Songur, dekan Pravnog fakulteta Univerziteta „Süleyman Demirel“ i koordinator za međunarodnu saradnju i program Erasmus, i gospodin Yunus Emre Akbay, zamjenik koordinatora za međunarodnu saradnju i program Erasmus, koji su se susreli sa prof. dr. Aleksandrom Nikolić, prorektoricom za međunarodnu saradnju Univerziteta u Sarajevu, i dr. Jasnom Bošnjović, rukovoditeljicom Službe za međunarodnu saradnju Univerziteta u Sarajevu.
Sastanak je organiziran na inicijativu predstavnika Univerziteta „Süleyman Demirel“ iz Turske s ciljem intenziviranja saradnje između Univerziteta u Sarajevu i Univerziteta „Süleyman Demirel“.
Riječi dobrodošlice predstavnicima Univerziteta „Süleyman Demirel“ uputila je prof. dr. Aleksandra Nikolić, prorektorica za međunarodnu saradnju, te predstavila osnovne informacije o Univerzitetu u Sarajevu, istakavši da Univerzitet u Sarajevu ima oko 31 hiljadu studenata koji studiraju na 22 fakulteta i tri akademije u oblastima humanističkih, društvenih, medicinskih, prirodno-matematičkih i biotehničkih te tehničkih nauka i umjetnosti. Govoreći o međunarodnoj saradnji Univerziteta, prorektorica Nikolić je navela da Univerzitet u Sarajevu ima potpisane sporazume o akademskoj saradnji sa trinaest univerziteta iz Republike Turske, među kojima i sa Univerzitetom „Süleyman Demirel“, te da je kroz program razmjene studenata i nastavnika „Mevlana“ ostvarena saradnja i da su potpisani sporazumi sa petnaest univerziteta iz Republike Turske.

Prof. dr. Haluk Songur je predstavio Univerzitet „Süleyman Demirel“ u Isparti, naglasivši da je Univerzitet osnovan 1992. godine i da ga čini devetnaest fakulteta na kojima studira oko 90 hiljada studenata.

Na sastanku je izražena obostrana želja za intenziviranjem saradnje između ovih dvaju univerziteta, te su razmatrani mogući oblici saradnje poput saradnje kroz Erasmus+ program i program razmjene „Mevlana“, te zajedničko učešće u projektima programa „Horizon 2020“, kao i realizaciju zajedničkih master i doktorskih studija.
 

EnglishBosanski
 
PROVJERA POŠTE
Korisničko ime:
Lozinka:
 
 

VODIČ ZA
BUDUĆE STUDENTE


Strategija ljudskih resursa za istraživače (HRS4R) sa Akcionim planom Univerziteta u Sarajevu


STATUT UNIVERZITETA U SARAJEVU


PRAVILNIK O AKREDITACIJI
VISOKOŠKOLSKIH USTANOVA
I STUDIJSKIH PROGRAMA
MEVLANA


RINGIDEA
ONLINE MODULI


 


 


---------------------------------------

 

 
Developed and powered by © 2009 Univerzitet u Sarajevu - UTIC