UNIVERZITET U SARAJEVU 


Početna
Aktuelno
O Univerzitetu
Fakulteti/Akademije
Propisi
Izvještaji
Nastava i studenti
Nauka i umjetnost
Upravljanje kvalitetom
Međunarodna saradnja
Izdavačka djelatnost
Upute o plagijarizmu
Kontakt
Pretraga
Linkovi
Priznavanje IVK
Javne nabavke
Konkursi / Obavještenja
UNSA Press
Učenje slovenačkog jezikaSTUDENTSKI
INFORMACIONI
SISTEM

 


 
Nacionalni dan svjesnosti o bibliotekama
Nacionalni dan svjesnosti o bibliotekama

Sastanak sa partnerskim institucijama


Realizirajući aktivnosti iz projekta Erasmus+ Capacity Building in Higher Education (CBHE) „Library Network Support Services (LNSS): Modernising libraries in Western Balkan countries through staff development and reforming library services“, Univerzitet u Sarajevu je u srijedu 12. aprila 2017. godine organizirao sastanak sa potencijalnim partnerskim institucijama koje će svojim učešćem omogućiti da se na zavidnom nivou realizira obilježavanje Nacionalnog dana svjesnosti o bibliotekama.

Cilj Nacionalnog dana svjesnosti o bibliotekama je podsjetiti građanke i građane na važnost učešća biblioteke u izgradnji društva znanja. Biblioteke partneri iz Kantona Sarajevo (nacionalna, visokoškolska, školska, javna i specijalna) će 8. septembra 2017. godine učestvovati u promociji svojih usluga nudeći građanima različite edukativne sadržaje (promocije, večeri poezije, okrugle stolove, izložbe i sl.). Projektom je planirana snažna promocija biblioteka, njihovih bibliotečkih usluga i uopće informacijskih i bibliotečkih nauka.

Na sastanku prisutnima se obratila prof. dr. Maida Čohodar-Husić, prorektorica za kvalitet Univerziteta u Sarajevu, i istakla zadovoljstvo da je Univerzitet u Sarajevu partner u projektu koji promovira značaj biblioteka. „Zajednički interes i motiv je promoviranje knjige, najvećeg prijatelja svakog čovjeka tokom života“, naglasila je prorektorica Čohodar-Husić.

Doc. dr. Lejla Hajdarpašić, koordinatorica Erasmus+ projekta za Univerzitet u Sarajevu, naglasila je da ovaj projekt pruža mogućnost poboljšanja nivoa kompetencija informacijskih i bibliotečkih stručnjaka.

Mr. sc. Nadina Grebović-Lendo, predsjednica Akcijske grupe Nacionalnog dana svjesnosti o bibliotekama i šefica Biblioteke Filozofskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu, održala je prezentaciju o Nacionalnom danu svjesnosti o bibliotekama kojom je istakla značaj angažmana partnerskih institucija, dala upute i instrukcije o mogućnostima obilježavanja ovog dana na partnerskim institucijama.
Centralna manifestacija „Šetnja za biblioteke“ će se održati na Vilsonovom šetalištu, za čije održavanje je dobivena podrška gospodina Nedžada Koldže, načelnika općine Novo Sarajevo.

 

 

EnglishBosanski
 
PROVJERA POŠTE
Korisničko ime:
Lozinka:
 
 

VODIČ ZA
BUDUĆE STUDENTE


Strategija ljudskih resursa za istraživače (HRS4R) sa Akcionim planom Univerziteta u Sarajevu


STATUT UNIVERZITETA U SARAJEVU


PRAVILNIK O AKREDITACIJI
VISOKOŠKOLSKIH USTANOVA
I STUDIJSKIH PROGRAMA
MEVLANA


RINGIDEA
ONLINE MODULI


 


 


---------------------------------------

 

 
Developed and powered by © 2009 Univerzitet u Sarajevu - UTIC