UNIVERZITET U SARAJEVU 


Početna
Aktuelno
O Univerzitetu
Fakulteti/Akademije
Propisi
Izvještaji
Nastava i studenti
Nauka i umjetnost
Upravljanje kvalitetom
Međunarodna saradnja
Izdavačka djelatnost
Upute o plagijarizmu
Kontakt
Pretraga
Linkovi
Priznavanje IVK
Javne nabavke
Konkursi / Obavještenja
UNSA Press
Učenje slovenačkog jezikaSTUDENTSKI
INFORMACIONI
SISTEM

 


 
Potpisan Sporazum o provođenju projekta Social Inclusion Opportunities – MATCH
Potpisan Sporazum o provođenju projekta Social Inclusion Opportunities – MATCH


U utorak 25. aprila 2017. godine upriličeno je potpisivanje Sporazuma o provođenju projekta Social Inclusion Opportunities – MATCH između Univerziteta u Sarajevu i Fakulteta sporta i tjelesnog odgoja Univerziteta u Sarajevu.

Sporazum koji su potpisali prof. dr. Rifat Škrijelj, rektor Univerziteta u Sarajevu, i prof. dr. Nusret Smajlović, dekan Fakulteta sporta i tjelesnog odgoja, zaključen je s ciljem utvrđivanja prava i obaveza finansijskog vođenja, provedbe i finansijskog izvještavanja iz projekta Erasmus+ projekta Social Inclusion Opportunities – MATCH koji će trajati 24 mjeseca, od januara 2017. do januara 2019. godine.
Potpisivanju Sporazuma prisustvovao je prof. dr. Izet Rađo, prorektor Univerziteta u Sarajevu i voditelj projekta MATCH, te predstavnici službi za međunarodnu saradnju Univerziteta i Fakulteta.
Projekat MATCH direktno se bavi promocijom socijalne inkluzije i uspostavljanjem jednakih prava kroz unapređenje učešća u sportskim aktivnostima ugroženih skupina poput izbjeglica, azilanata i mladih koji pripadaju grupi sa posebnim potrebama, uzrasta od 15 do 25 godina. Glavni cilj projekta MATCH je ukazati na benefite sporta i fizičke aktivnosti u svojstvu edukacijskog alata i potencijala sporta u polju socijalne inkluzije.  

Konzorcij čine: CESIE, Italija (koordinator projekta), HANDALA, Italija, Fakultet sporta i tjelesnog odgoja Univerziteta u Sarajevu, Bosna i Hercegovina, EURICON, Holandija, FOOTURA, Bugarska, Greek Forum Refugees, Grčka, i CLUB NATACIO BANYOLES, Španija.

 

 

EnglishBosanski
 
PROVJERA POŠTE
Korisničko ime:
Lozinka:
 
 

VODIČ ZA
BUDUĆE STUDENTE


Strategija ljudskih resursa za istraživače (HRS4R) sa Akcionim planom Univerziteta u Sarajevu


STATUT UNIVERZITETA U SARAJEVU


PRAVILNIK O AKREDITACIJI
VISOKOŠKOLSKIH USTANOVA
I STUDIJSKIH PROGRAMA
MEVLANA


RINGIDEA
ONLINE MODULI


 


 


---------------------------------------

 

 
Developed and powered by © 2009 Univerzitet u Sarajevu - UTIC