UNIVERZITET U SARAJEVU 


Početna
Aktuelno
O Univerzitetu
Fakulteti/Akademije
Propisi
Izvještaji
Nastava i studenti
Nauka i umjetnost
Upravljanje kvalitetom
Međunarodna saradnja
Izdavačka djelatnost
Upute o plagijarizmu
Kontakt
Pretraga
Linkovi
Priznavanje IVK
Javne nabavke
Konkursi / Obavještenja
UNSA Press
Učenje slovenačkog jezikaSTUDENTSKI
INFORMACIONI
SISTEM

 


 
Posjeta predstavnika Univerziteta „Haxhi Zeka“ u Peći
Posjeta predstavnika Univerziteta „Haxhi Zeka“ u Peći


Predstavnici Univerziteta „Haxhi Zeka“ u Peći: prof. dr. Ibish Mazreku, prorektor za međunarodnu saradnju, i prof. dr. Halit Shabani, dekan Fakulteta biznisa, posjetili su u petak 28. aprila 2017. godine Univerzitet u Sarajevu, gdje su se susreli sa rektorom prof. dr. Rifatom Škrijeljom i prorektorima prof. dr. Aidom Hodžić i prof. dr. Željkom Šainom.

U toku susreta je razgovarano o budućoj saradnji, te je izraženo zadovoljstvo što je u januaru 2017. godine potpisan Sporazum o uspostavljanju institucionalne saradnje između Univerziteta u Sarajevu i Univerziteta „Haxhi Zeka“ u Peći, kojim se omogućava saradnja kroz umrežavanje i razmjenu studenata i nastavnog osoblja, rad na istraživanju, posjete i razmjene iskustava, organizaciju zajedničkih konferencija, kongresa i seminara, razmjenu stručne literature, udžbenika i ostalih publikacija.

Posebna pažnja je posvećena razgovorima o saradnji fakultetā Univerziteta „Haxhi Zeka“ sa Ekonomskim fakultetom i Fakultetom za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije Univerziteta u Sarajevu, koje će predstavnici ovog univerziteta posjetiti tokom svog boravka u Sarajevu. Nakon posjete Rektoratu Univerziteta u Sarajevu organiziran je susret sa predstavnicima Ekonomskog fakulteta, pri čem je planirano potpisivanje sporazuma o akademskoj saradnji između Ekonomskog fakulteta i Fakulteta biznisa u Peći, na kojem se nastava odvija i na bosanskom jeziku. Na Fakultetu za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije predstavnici Univerziteta „Haxhi Zeka“ će se susresti sa dekanom prof. dr. Nedžadom Korajlićem.


 

 

EnglishBosanski
 
PROVJERA POŠTE
Korisničko ime:
Lozinka:
 
 

VODIČ ZA
BUDUĆE STUDENTE


Strategija ljudskih resursa za istraživače (HRS4R) sa Akcionim planom Univerziteta u Sarajevu


STATUT UNIVERZITETA U SARAJEVU


PRAVILNIK O AKREDITACIJI
VISOKOŠKOLSKIH USTANOVA
I STUDIJSKIH PROGRAMA
MEVLANA


RINGIDEA
ONLINE MODULI


 


 


---------------------------------------

 

 
Developed and powered by © 2009 Univerzitet u Sarajevu - UTIC