UNIVERZITET U SARAJEVU 


Početna
Aktuelno
O Univerzitetu
Fakulteti/Akademije
Propisi
Izvještaji
Nastava i studenti
Nauka i umjetnost
Upravljanje kvalitetom
Međunarodna saradnja
Izdavačka djelatnost
Upute o plagijarizmu
Kontakt
Pretraga
Linkovi
Priznavanje IVK
Javne nabavke
Konkursi / Obavještenja
UNSA Press
Učenje slovenačkog jezikaSTUDENTSKI
INFORMACIONI
SISTEM

 


 
Posjeta ambasadora Republike Italije u BiH
Posjeta ambasadora Republike Italije u BiH


NJ. E. Nicola Minasi, ambasador Republike Italije u BiH, u petak 28. aprila 2017. godine posjetio je Rektorat Univerziteta u Sarajevu gdje se susreo sa rektorom prof. dr. Rifatom Škrijeljom, prorektorom prof. dr. Željkom Šainom i direktoricom Centra za interdisciplinarne studije prof. dr. Melikom Husić-Mehmedović.

U okviru prve posjete ambasadora Minasija Univerzitetu u Sarajevu, rektor Škrijelj je, uz riječi dobrodošlice uvaženom gostu, istakao značaj unapređenja i jačanja međuuniverzitetske saradnje s posebnim osvrtom na uspješnu saradnju između Italije i BiH u oblasti visokog obrazovanja i istraživanja.

Uz izraženu otvorenost za nastavak dosadašnje uspješne saradnje između Univerziteta u Sarajevu i Ambasade Republike Italije u BiH, u toku susreta je razgovarano o ostvarivanju i intenziviranju saradnje između Univerziteta u Sarajevu i univerzitetā u Republici Italiji, te su razmatrani modaliteti akademske i kulturne saradnje. Također je razgovarano i o saradnji Univerziteta u Sarajevu i Univerziteta u Bolonji, a posebna pažnja je posvećena programu „Evropskog regionalnog magistarskog studija iz ljudskih prava i demokratije u jugoistočnoj Evropi“ (ERMA). ERMA je studij čiji je program utemeljen 2000. godine zajedničkim nastojanjima nekoliko univerziteta iz jugoistočne Evrope i Evropske unije, a implementiran je od Univerziteta u Sarajevu i Univerziteta u Bolonji. Program ERMA je namijenjen studentima koji će kombinirati praktično iskustvo u području ljudskih prava sa nastavkom studija.

Svake godine u ovaj program je uključeno 30 studenata iz jugoistočne Evrope, Evropske unije, Rusije i Kavkaza. ERMA studij je do danas završilo preko 400 studenata/ica, većinom iz regiona jugoistočne Evrope, Evropske unije ali i šire. Diplomu ovog studija supotpisuju rektori Univerziteta u Sarajevu i Univerziteta u Bolonji.

 

 

EnglishBosanski
 
PROVJERA POŠTE
Korisničko ime:
Lozinka:
 
 

VODIČ ZA
BUDUĆE STUDENTE


Strategija ljudskih resursa za istraživače (HRS4R) sa Akcionim planom Univerziteta u Sarajevu


STATUT UNIVERZITETA U SARAJEVU


PRAVILNIK O AKREDITACIJI
VISOKOŠKOLSKIH USTANOVA
I STUDIJSKIH PROGRAMA
MEVLANA


RINGIDEA
ONLINE MODULI


 


 


---------------------------------------

 

 
Developed and powered by © 2009 Univerzitet u Sarajevu - UTIC