UNIVERZITET U SARAJEVU 


Početna
Aktuelno
O Univerzitetu
Fakulteti/Akademije
Propisi
Izvještaji
Nastava i studenti
Nauka i umjetnost
Upravljanje kvalitetom
Međunarodna saradnja
Izdavačka djelatnost
Upute o plagijarizmu
Kontakt
Pretraga
Linkovi
Priznavanje IVK
Javne nabavke
Konkursi / Obavještenja
UNSA Press
Učenje slovenačkog jezikaSTUDENTSKI
INFORMACIONI
SISTEM

 


 
Sastanak ELSA BiH sa predsjednikom ELSA International
Sastanak ELSA BiH sa predsjednikom ELSA International


Evropska asocijacija studenata prava Bosne i Hercegovine (ELSA BiH) je u utorak 16. maja 2017. godine u svečanoj sali Rektorata Univerziteta u Sarajevu održala sastanak sa predsjednikom ELSA International i time preuzela organizaciju i realizaciju Internacionalne skupštine (International Council Meeting – ICM) Sarajevo 2017.

ICM predstavlja najveći i najbitniji događaj u svijetu ELSA mreže, koja okuplja studente prava, mlade pravnike i advokate iz cijele Evrope, a ove godine Sarajevo ima priliku da bude domaćin jednog ovako značajnog događaja.

Prisutnima se obratila prof. dr. Aida Hodžić, prorektorica za nastavu i studentska pitanja Univerziteta u Sarajevu, naglasivši važnu ulogu implementacije Internacionalne skupštine ELSA-e te je, izrazivši podršku održavanju ICM 2017, istakla da događaji poput ovog pružaju prilike prvenstveno studentima Univerziteta u Sarajevu ali i šire.

Gospodin Robert Vierling, predsjednik ELSA International, izrazio je zadovoljstvo što će se ovogodišnja Skupština realizirati upravo u Sarajevu, te istakao da smatra da će ICM Sarajevo 2017. otvoriti vrata i prilike za dolazak mnogo više delegacija, sa akcentom na ELSA delegacije Balkana. Također je naveo da je projekat veoma ozbiljan ali i kulturološki zanimljiv, s obzirom da se očekuju delegacije iz mnogih država poput Azerbejdžana, Španije, Portugala, Njemačke, Austrije, Francuske, skandinavskih zemalja, zemalja Balkana i ostalih zemalja Evrope i šire.

Evropska asocijacija studenata prava BiH jeste nevladina i neprofitna organizacija sa sjedištem u Sarajevu, koja broji nekoliko lokalnih timova – ELSA Sarajevo, ELSA Mostar, ELSA Banja Luka i ELSA Zenica. Cilj organizacije jeste da pruži priliku svim studentima prava da kroz članstvo i aktivnosti u ELSA-i steknu priliku za usvajanje novih znanja, za dopunu formalnog i neformalnog obrazovanja, kao i za obavljanje studentskih praksi kako u državnim institucijama tako i u mnogobrojnim advokatskim kancelarijama u BiH, ali i mogućnost obavljanja prakse u cijeloj Evropi kroz dostupni STEP (Student Traineeship Exchange program).

ICM Sarajevo 2017. održat će se u periodu od 22. do 29. oktobra 2017. godine.

 

EnglishBosanski
 
PROVJERA POŠTE
Korisničko ime:
Lozinka:
 
 

VODIČ ZA
BUDUĆE STUDENTE


Strategija ljudskih resursa za istraživače (HRS4R) sa Akcionim planom Univerziteta u Sarajevu


STATUT UNIVERZITETA U SARAJEVU


PRAVILNIK O AKREDITACIJI
VISOKOŠKOLSKIH USTANOVA
I STUDIJSKIH PROGRAMA
MEVLANA


RINGIDEA
ONLINE MODULI


 


 


---------------------------------------

 

 
Developed and powered by © 2009 Univerzitet u Sarajevu - UTIC