UNIVERZITET U SARAJEVU 


Početna
Aktuelno
O Univerzitetu
Fakulteti/Akademije
Propisi
Izvještaji
Nastava i studenti
Nauka i umjetnost
Upravljanje kvalitetom
Međunarodna saradnja
Izdavačka djelatnost
Upute o plagijarizmu
Kontakt
Pretraga
Linkovi
Priznavanje IVK
Javne nabavke
Konkursi / Obavještenja
UNSA Press
Učenje slovenačkog jezikaSTUDENTSKI
INFORMACIONI
SISTEM

 


 
Održani sastanci radnih grupa LNSS projekta u Bihaću (Bosna i Hercegovina)
Održani sastanci radnih grupa LNSS projekta

u Bihaću (Bosna i Hercegovina)

Univerzitet u Sarajevu – partner u Erasmus+ projektu

„Library Network Support Services (LNSS): Modernising libraries in Western Balkan countries through staff development and reforming library services (CBHE 561987)“


DWG, LTWG i LNSS CT sastanci partnera Erasmus+ projekta Capacity Building in the Field of Higher Education (CBHE) Project 561987 „Library Network Support Services: modernising libraries in Western Balkan countries through staff development and reforming library services“ održani su u Bihaću (Bosna i Hercegovina) od 4. do 7. juna 2017. godine.

Organizatori sastanaka su Kantonalna i univerzitetska biblioteka u Bihaću i Tehnološki institut iz Limericka (Irska), a aktivno učešće u radu ovih sastanaka su uzela po dva predstavnika sa Transilvanijskog univerziteta u Brašovu (Rumunija), Univerziteta na Kritu (Grčka), Poljoprivrednog univerziteta u Tirani (Albanija), Univerziteta „Fan S. Noli” u Korči (Albanija), Univerziteta u Tirani (Albanija), Univerziteta u Prištini, Kosovska Mitrovica, Univerziteta Crne Gore (Crna Gora), Kantonalne i univerzitetske biblioteke u Bihaću (BiH), Sveučilišta u Mostaru (BiH) te Univerziteta u Sarajevu (BiH).

Na sastancima DWG, LTWG kao i LNSS CT prezentirane su realizirane aktivnosti u okviru projekta od februara 2017. godine: nacrti strateških dokumenata (Collection Development Policy Mission, Library Collection Development Policy, Digital and Electronic Library Strategy, LNSS Library Strategic Plan), aktivnosti u vezi sa održavanjem nacionalnog Dana svjesnosti o bibliotekama, aktivnosti u vezi sa izvođenjem LNSS treninga i sl. Razmjenjujući iskustva i raspravljajući o ostvarenim rezultatima, partneri su diskutirali i o planiranim aktivnostima u okviru projekta. 

EnglishBosanski
 
PROVJERA POŠTE
Korisničko ime:
Lozinka:
 
 

VODIČ ZA
BUDUĆE STUDENTE


Strategija ljudskih resursa za istraživače (HRS4R) sa Akcionim planom Univerziteta u Sarajevu


STATUT UNIVERZITETA U SARAJEVU


PRAVILNIK O AKREDITACIJI
VISOKOŠKOLSKIH USTANOVA
I STUDIJSKIH PROGRAMA
MEVLANA


RINGIDEA
ONLINE MODULI


 


 


---------------------------------------

 

 
Developed and powered by © 2009 Univerzitet u Sarajevu - UTIC