UNIVERZITET U SARAJEVU 


Početna
Aktuelno
O Univerzitetu
Fakulteti/Akademije
Propisi
Izvještaji
Nastava i studenti
Nauka i umjetnost
Upravljanje kvalitetom
Međunarodna saradnja
Izdavačka djelatnost
Upute o plagijarizmu
Kontakt
Pretraga
Linkovi
Priznavanje IVK
Javne nabavke
Konkursi / Obavještenja
UNSA Press
Učenje slovenačkog jezikaSTUDENTSKI
INFORMACIONI
SISTEM

 


 
NACIONALNI DAN SVJESNOSTI O BIBLIOTEKAMA
NACIONALNI DAN SVJESNOSTI O BIBLIOTEKAMA

Održan drugi sastanak sa partnerskim institucijama

Kao nastavak aktivnosti na realizaciji Nacionalnog dana svjesnosti o bibliotekama, jednoj od najvažnijih aktivnosti iz projekta ERASMUS+ Capacity Building in Higher Education (CBHE) – „Library Network Support Services (LNSS): Modernising libraries in Western Balkan countries through staff development and reforming library services“, u petak 16. juna 2017. godine u prostorijama Rektorata Univerziteta u Sarajevu održan je drugi sastanak sa potencijalnim partnerskim institucijama. Partnerske institucije će svojim učešćem omogućiti da se uspješno realizira obilježavanje Nacionalnog dana svjesnosti o bibliotekama.

Cilj Nacionalnog dana svjesnosti o bibliotekama je podsjetiti građanke i građane na važnost učešća biblioteke u izgradnji društva znanja. Biblioteke (nacionalna, visokoškolske, školske, javne i specijalne) – partneri iz Kantona Sarajevo će 8. septembra 2017. godine učestvovati u promociji svojih usluga nudeći građanima različite edukativne sadržaje (promocije, večeri poezije, okrugle stolove, izložbe i sl.). Projektom je planirana snažna promocija biblioteka, njihovih usluga i uopće informacijskih i bibliotečkih nauka.

Prof. dr. Maida Čohodar-Husić, prorektorica za kvalitet Univerziteta u Sarajevu, obratila se prisutnima na ovom sastanku i istakla zadovoljstvo što je Univerzitet u Sarajevu partner u projektu koji promovira značaj biblioteka. Zajednički interes i motiv je promoviranje knjige i pisane riječi.

Doc. dr. Lejla Hajdarpašić, koordinatorica ERASMUS+ projekta za Univerzitet u Sarajevu, naglasila je da su biblioteke i informacijski stručnjaci važna konstanta demokratskih procesa, te da se ovaj projekat ne bavi samo strateškim poslovanjem u bibliotekama već i osvještavanjem o važnoj ulozi biblioteka i informacijskih stručnjaka u savremenom informacijskom prostoru.

Prezentaciju o Nacionalnom danu svjesnosti o bibliotekama je održala mr. sc. Nadina Grebović-Lendo, predsjednica Akcijske grupe LNAD (Library National Awareness Day) – Nacionalnog dana svjesnosti o bibliotekama (šefica Biblioteke Filozofskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu), kojom je istaknut značaj angažmana partnerskih institucija i date upute i instrukcije o mogućnostima obilježavanja ovog dana na partnerskim institucijama. Centralna manifestacija „Šetnja za biblioteke“ će se održati na Vilsonovom šetalištu, za čije održavanje je dobivena podrška gospodina Nedžada Koldže, načelnika općine Novo Sarajevo, a kao centralna aktivnost na Univerzitetu u Sarajevu će se održati okrugli sto pod nazivom Upravljanje kvalitetom u visokoškolskim bibliotekama. 

 

EnglishBosanski
 
PROVJERA POŠTE
Korisničko ime:
Lozinka:
 
 

VODIČ ZA
BUDUĆE STUDENTE


Strategija ljudskih resursa za istraživače (HRS4R) sa Akcionim planom Univerziteta u Sarajevu


STATUT UNIVERZITETA U SARAJEVU


PRAVILNIK O AKREDITACIJI
VISOKOŠKOLSKIH USTANOVA
I STUDIJSKIH PROGRAMA
MEVLANA


RINGIDEA
ONLINE MODULI


 


 


---------------------------------------

 

 
Developed and powered by © 2009 Univerzitet u Sarajevu - UTIC