UNIVERZITET U SARAJEVU 


Početna
Aktuelno
O Univerzitetu
Fakulteti/Akademije
Propisi
Izvještaji
Nastava i studenti
Nauka i umjetnost
Upravljanje kvalitetom
Međunarodna saradnja
Izdavačka djelatnost
Upute o plagijarizmu
Kontakt
Pretraga
Linkovi
Priznavanje IVK
Javne nabavke
Konkursi / Obavještenja
UNSA Press
Učenje slovenačkog jezikaSTUDENTSKI
INFORMACIONI
SISTEM

 


 
Pravne i srodne biblioteke: Posrednici znanstvenih i stručnih informacijaPrezentacija projekta
Library Network Support Services (LNSS): Modernising libraries in Western Balkan countries through staff development and reforming library services
na okruglom stolu
„Pravne i srodne biblioteke: Posrednici znanstvenih i stručnih informacija”


Društvo bibliotekara pravnih i srodnih biblioteka Jugoistočne Evrope (SEALL) postoji od 2009. godine, kada je formalno registrirano sa sjedištem u Splitu, a njegovi članovi najvećim dijelom dolaze iz visokoškolskih, univerzitetskih i specijalnih biblioteka (sudovi i tužilaštva). Međutim, okrugli stolovi bibliotekara pravnih i srodnih biblioteka Jugoistočne Evrope održavaju se već 12 godina u kontinuitetu. Ovogodišnji okrugli sto i skupština Društva održani su u periodu od 16. 6. do 18. 6. 2017. godine u Neumu, Bosna i Hercegovina, pod nazivom „Pravne i srodne biblioteke: Posrednici znanstvenih i stručnih informacija”.

Budući da su okrugli stolovi SEALL-a izvrsna prilika da se važne teme i informacije prezentiraju regionalnoj bibliotečkoj zajednici, na ovogodišnjem okruglom stolu mr. sc. Mirela Rožajac-Zulčić iz Biblioteke Pravnog fakulteta Univerziteta u Sarajevu prezentirala je ERASMUS+ projekt Library Network Support Services (LNSS): modernizing libraries in Western Balkan countries through staff development and reforming library services. Kao učesnica u ovom projektu, mr. sc. Rožajac-Zulčić je predstavila organizacijske aspekte projekta te sadržaje i aktivnosti.

Učesnici okruglog stola su pokazali veliki interes za projekt, prvenstveno za sadržaj online modula, odnosno plan edukacije bibliotekara, tim više što u regionu postoje akreditirani programi obrazovanja bibliotekara u čijoj organizaciji i implementaciji učestvuju neki od članova SEALL-a. Tom prilikom je diskutirano o koristima i izazovima s kojima se kolege susreću pri provođenju ovih programa i daljnjoj profesionalnoj izgradnji.
 

EnglishBosanski
 
PROVJERA POŠTE
Korisničko ime:
Lozinka:
 
 

VODIČ ZA
BUDUĆE STUDENTE


Strategija ljudskih resursa za istraživače (HRS4R) sa Akcionim planom Univerziteta u Sarajevu


STATUT UNIVERZITETA U SARAJEVU


PRAVILNIK O AKREDITACIJI
VISOKOŠKOLSKIH USTANOVA
I STUDIJSKIH PROGRAMA
MEVLANA


RINGIDEA
ONLINE MODULI


 


 


---------------------------------------

 

 
Developed and powered by © 2009 Univerzitet u Sarajevu - UTIC