UNIVERZITET U SARAJEVU 


Početna
Aktuelno
O Univerzitetu
Fakulteti/Akademije
Propisi
Izvještaji
Nastava i studenti
Nauka i umjetnost
Upravljanje kvalitetom
Međunarodna saradnja
Izdavačka djelatnost
Upute o plagijarizmu
Kontakt
Pretraga
Linkovi
Priznavanje IVK
Javne nabavke
Konkursi / Obavještenja
UNSA Press
Učenje slovenačkog jezikaSTUDENTSKI
INFORMACIONI
SISTEM

 


 
Jačanje akademske saradnje između Univerziteta u Kuvajtu i Univerziteta u Sarajevu Susret prof. dr.
Jačanje akademske saradnje između

Univerziteta u Kuvajtu i Univerziteta u Sarajevu

Susret prof. dr. Yousefa S. H. Al-Zalzalaha i prof. dr. Rifata Škrijelja


Prof. dr. Yousef S. H. Al-Zalzalah,  profesor Fakulteta administrativnih nauka Univerziteta u Kuvajtu i predsjednik Petrolink Holding kompanije posjetio je u petak 7. jula 2017. godine Rektorat Univerziteta u Sarajevu, gdje se susreo sa rektorom prof. dr. Rifatom Škrijeljom.
Susretu su prisustvovali i direktori Međunarodnog instituta za bliskoistočne i balkanske studije (IFIMES) doc. dr. Zijad Bećirović i gospodin  Bakhtyar Aljaf, te prorektori Univerziteta u Sarajevu; prof. dr. Aida Hodžić, prof. dr. Izet Rađo, prof. dr. Aleksandra Nikolić, prof. dr. Željko Šain i prof. Zijad Mehić.

U okviru prve posjete gospodina Al-Zalzalaha Univerzitetu u Sarajevu, rektor prof. dr. Rifat Škrijelj je, uz riječi dobrodošlice uvaženom gostu, predstavio historiju i razvoj Univerziteta u Sarajevu, istakavši sveobuhvatnost Univerziteta koji pokriva oblasti humanističkih, društvenih, medicinskih, prirodno-matematičkih i biotehničkih te tehničkih nauka i umjetnosti.
U fokusu sastanka bili su razgovori o mogućnostima produbljivanja saradnje između Univerziteta u Kuvajtu i Univerziteta u Sarajevu u skladu sa Sporazumom o akademskoj saradnji potpisanim između dvije institucije. Posebno je naglašena potreba za intenziviranjem razmjene studenata i nastavnog osoblja, kao i zajedničkog učešća u međunarodnim projektima.

Gospodin Al-Zalzalah je naglasio da će Ministarstvo visokog obrazovanja Kuvajta i Univerzitet u Kuvajtu obezbijediti određeni broj stipendija čime će biti olakšan studij na Univerzitetu u Kuvajtu zainteresiranim studentima Sarajevskog univerziteta.

Ocijenivši izuzetno značajnim predložene ideje za saradnju, rektor Škrijelj je istakao da će realizacija razmjene studenata i nastavnog osoblja između Univerziteta u Sarajevu i Univerziteta u Kuvajtu biti odličan temelj za planiranu privrednu saradnju između naše dvije zemlje.

Susret je završen izraženim obostrani interesom za unapređenje akademske saradnje, a u narednom periodu bit će organizovan i susret menadžmenta Univerziteta u Sarajevu i Univerziteta u Kuvajtu.


 

 

EnglishBosanski
 
PROVJERA POŠTE
Korisničko ime:
Lozinka:
 
 

VODIČ ZA
BUDUĆE STUDENTE


Strategija ljudskih resursa za istraživače (HRS4R) sa Akcionim planom Univerziteta u Sarajevu


STATUT UNIVERZITETA U SARAJEVU


PRAVILNIK O AKREDITACIJI
VISOKOŠKOLSKIH USTANOVA
I STUDIJSKIH PROGRAMA
MEVLANA


RINGIDEA
ONLINE MODULI


 


 


---------------------------------------

 

 
Developed and powered by © 2009 Univerzitet u Sarajevu - UTIC