UNIVERZITET U SARAJEVU 


Početna
Aktuelno
O Univerzitetu
Fakulteti/Akademije
Propisi
Izvještaji
Nastava i studenti
Nauka i umjetnost
Upravljanje kvalitetom
Međunarodna saradnja
Izdavačka djelatnost
Upute o plagijarizmu
Kontakt
Pretraga
Linkovi
Priznavanje IVK
Javne nabavke
Konkursi / Obavještenja
UNSA Press
















Učenje slovenačkog jezika



















STUDENTSKI
INFORMACIONI
SISTEM

 


 




Rektoru Univerziteta u Sarajevu dodijeljena počasna titula Ambasador znanja




Rektoru Univerziteta u Sarajevu dodijeljena počasna titula

Ambasador znanja


Prof. dr. Rifatu Škrijelju, rektoru Univerziteta u Sarajevu, je u petak 7. jula 2017. godine dodijeljena počasna titula Ambasador znanja koju dodjeljuje Life Learning Academia iz Slovenije.

Počasnu titulu Ambasador znanja rektoru prof. dr. Rifatu Škrijelju uručila je direktorica Life Learning Academia gospođa Merjetka Kastner, u Rektoratu Univerziteta u Sarajevu. Prethodno je bilo planirano da uručenje počasne titule Ambasador znanja bude upriličeno 31. maja 2017. godine na Akademsko-ekonomskom kongresu održanom na Brdu kod Kranja, međutim rektor Škrijelj je odgodio uručenje zbog rasprave o Zakonu o visokom obrazovanju Kantona Sarajevo.

Akademsko-ekonomski kongres je jedan od vodećih međunarodnih događaja u regionu koji jedanput godišnje okuplja pojedince i organizacije iz cijelog svijeta sa ciljem da se predstave dostignuća, potencijali, ali i mentori iz oblasti znanja na globalnom nivou. Naglasak je na učenju, znanju i povezivanju.

„Mnogo mi znači jedno ovakvo priznanje od eminentne institucije kao što je Life Learning Academia, koje ujedno predstavlja i priznanje za Univerzitet u Sarajevu. Posebno je značajno što se ovim priznanjem, dodijeljenim meni kao rektoru, poboljšava i međunarodna reputacija Univerziteta u Sarajevu“, naveo je rektor prof. dr. Rifat Škrijelj te istakao da je čast nositi titulu Ambasador znanja koju nose i doc. dr. Zijad Bećirović, dr. Franz Fischler, Edward Charles Francis Publius de Bono, dr. Akkan Suver, prof. dr. Nikica Grbić, gospodin Zoran Živković, gospodin Milan Petrović i ostali.
Rektor Škrijelj je također istakao dosadašnju uspješnu saradnju sa univerzitetima u Sloveniji, te naglasio da današnji sastanak sa direktoricom Life Learning Academia i direktorom IFIMES-a donosi nove oblike saradnje i obogaćuje saradnju Univerziteta u Sarajevu sa institucijama u Sloveniji.

Svečanom uručenju počasne titule Ambasador znanja prisustvovali su i doc. dr. Zijad Bećirović, direktor Međunarodnog instituta za bliskoistočne i balkanske studije (IFIMES) i prorektori Univerziteta u Sarajevu: prof. dr. Aida Hodžić, prof. dr. Izet Rađo, prof. dr. Željko Šain, prof. Zijad Mehić, prof. dr. Maida Čohodar Husić i student-prorektor gospodin Mirza Ibrahimović.

 

 

EnglishBosanski
 
PROVJERA POŠTE
Korisničko ime:
Lozinka:
 
 

VODIČ ZA
BUDUĆE STUDENTE














Strategija ljudskih resursa za istraživače (HRS4R) sa Akcionim planom Univerziteta u Sarajevu






STATUT UNIVERZITETA U SARAJEVU


PRAVILNIK O AKREDITACIJI
VISOKOŠKOLSKIH USTANOVA
I STUDIJSKIH PROGRAMA








MEVLANA


RINGIDEA
ONLINE MODULI


 


 


---------------------------------------

 

 
Developed and powered by © 2009 Univerzitet u Sarajevu - UTIC