UNIVERZITET U SARAJEVU 


Početna
Aktuelno
O Univerzitetu
Fakulteti/Akademije
Propisi
Izvještaji
Nastava i studenti
Nauka i umjetnost
Upravljanje kvalitetom
Međunarodna saradnja
Izdavačka djelatnost
Upute o plagijarizmu
Kontakt
Pretraga
Linkovi
Priznavanje IVK
Javne nabavke
Konkursi / Obavještenja
UNSA Press
Učenje slovenačkog jezikaSTUDENTSKI
INFORMACIONI
SISTEM

 


 
Susret rektora Univerziteta u Sarajevu i gradonačelnika Sarajeva
Susret rektora Univerziteta u Sarajevu i gradonačelnika Sarajeva


U četvrtak 13. jula 2017. godine gradonačelnik Sarajeva gospodin Abdulah Skaka i zamjenik gradonačelnika gospodin Ivica Šarić posjetili su Rektorat Univerziteta u Sarajevu gdje su se susreli sa rektorom prof. dr. Rifatom Škrijeljom i prorektorima: prof. dr. Aidom Hodžić, prof. dr. Izetom Rađom, prof. dr. Aleksandrom Nikolić, prof. dr. Željkom Šainom, prof. Zijadom Mehićem i studentom-prorektorom gospodinom Mirzom Ibrahimovićem.

Tokom susreta istaknuta je odlična dosadašnja saradnja između Univerziteta u Sarajevu i Grada Sarajeva, koja je nedavno potvrđena potpisivanjem Sporazuma o saradnji na projektu EYOF 2019.

Rektor Škrijelj je izrazio zadovoljstvo zbog posjete gradonačelnika grada Sarajeva i zamjenika gradonačelnika, te istakao da je Univerzitet u Sarajevu jedini javni univerzitet u gradu Sarajevu i da ima najbolju poziciju u Bosni i Hercegovini. „Lidersku poziciju koju Univerzitet u Sarajevu ima zadržat ćemo uz podršku gradskih i kantonalnih vlasti“, istakao je rektor Škrijelj. Predstavivši projekat izgradnje Kampusa Univerziteta u Sarajevu te trenutne aktivnosti koje se provode i koje su planirane na prostoru Kampusa, rektor Škrijelj je naveo da je riječ o strateškom projektu za Univerzitet ali i za Grad Sarajevo i Kanton Sarajevo.

Gradonačelnik Skaka je predstavio moguće oblike saradnje poput promocije Sarajeva kao univerzitetskog centra, zapošljavanja studenata dobitnika priznanja „Zlatna značka Univerziteta u Sarajevu“, zajedničke saradnje Grada i Univerziteta na domaćem i međunarodnom nivou u oblasti obrazovanja, nauke, kulture i umjetnosti.

Susret je završen izraženim obostranim interesom za unapređenje saradnje, a u narednom periodu bit će organiziran i sastanak Senata Univerziteta u Sarajevu i delegacije Grada Sarajeva na kojem će biti definirani konkretni oblici saradnje.


 

 

EnglishBosanski
 
PROVJERA POŠTE
Korisničko ime:
Lozinka:
 
 

VODIČ ZA
BUDUĆE STUDENTE


Strategija ljudskih resursa za istraživače (HRS4R) sa Akcionim planom Univerziteta u Sarajevu


STATUT UNIVERZITETA U SARAJEVU


PRAVILNIK O AKREDITACIJI
VISOKOŠKOLSKIH USTANOVA
I STUDIJSKIH PROGRAMA
MEVLANA


RINGIDEA
ONLINE MODULI


 


 


---------------------------------------

 

 
Developed and powered by © 2009 Univerzitet u Sarajevu - UTIC