UNIVERZITET U SARAJEVU 


Početna
Aktuelno
O Univerzitetu
Fakulteti/Akademije
Propisi
Izvještaji
Nastava i studenti
Nauka i umjetnost
Upravljanje kvalitetom
Međunarodna saradnja
Izdavačka djelatnost
Upute o plagijarizmu
Kontakt
Pretraga
Linkovi
Priznavanje IVK
Javne nabavke
Konkursi / Obavještenja
UNSA Press
Učenje slovenačkog jezikaSTUDENTSKI
INFORMACIONI
SISTEM

 


 
Održana radionica u vezi sa izvještavanjem po Erasmus+ projektima
Održana radionica u vezi sa izvještavanjem po Erasmus+ projektima


Radionica u vezi sa izvještavanjem po Erasmus+ projektima održana je u četvrtak 13. jula 2017. godine u Rektoratu Univerziteta u Sarajevu. Predavači na radionici bili su doc. dr. Dino Mujkić, prodekan za međunarodnu saradnju Fakulteta sporta i tjelesnog odgoja Univerziteta u Sarajevu, te gospođa Aela Ajdinović i gospodin Jasmin Hodžić, stručni saradnici na Erasmus+ projektima Fakulteta sporta i tjelesnog odgoja.

Radionici su prisustvovali prof. dr. Rifat Škrijelj, rektor Univerziteta u Sarajevu, prof. dr. Izet Rađo, prorektor za naučnoistraživački/umjetničkoistraživački rad, prof. dr. Aida Hodžić, prorektorica za nastavu i studentska pitanja, prof. dr. Safet Kapo, dekan Fakulteta sporta i tjelesnog odgoja, voditelji projekata, izvršni direktor Univerziteta i administrativni sekretari projekata.

Predavači doc. dr. Dino Mujkić, gospođa Aela Ajdinović i gospodin Jasmin Hodžić predstavili su finansijski menadžment i finalno izvještavanje po Erasmus+ projektima, sa naglaskom na pripremu završnog izvještaja po okončanju projektnih aktivnosti. Predavači su uputili riječi zahvalnosti rektoru prof. dr. Rifatu Škrijelju i prorektoru prof. dr. Izetu Rađi na inicijativi za organizaciju radionice i pruženoj mogućnosti da predstave aktivnosti provedene u protekle tri godine kao i aktivnosti na pripremi završnog izvještaja koje se odnose na projekat SportGo.
Istaknuto je da je projekat SportGo (How to Lead a Sport Club to a Successful Future / Kako voditi sportski klub do uspješne budućnosti), čija je realizacija počela 2015. godine i završava se ove godine, projekat koji se realizira u sklopu Erasmus+ Sport programa Evropske unije. Za njegovu implementaciju odgovoran je konzorcij od 12 partnera, visokoškolskih institucija i nacionalnih sportskih organizacija. Za implementaciju projekta u Bosni i Hercegovini odgovorni su Fakultet sporta i tjelesnog odgoja Univerziteta u Sarajevu i Olimpijski komitet Bosne i Hercegovine.
Implementacija SportGO projekta ima za cilj pružanje podrške sportskim klubovima tako što će osmisliti praktični program obuke kojim će se poboljšati vještine uposlenika amaterskih ili poluprofesionalnih klubova.
Uz predstavljene najznačajnije aktivnosti na projektu, prezentirane su i procedure pri izradi finansijskog izvještaja kao i finalni izvještaj projekta SportGo.

Rektor prof. dr. Rifat Škrijelj je pohvalio rad Kancelarije za međunarodnu saradnju i osiguranje kvaliteta Fakulteta sporta i tjelesnog odgoja, te istakao da Univerzitet ulaže mnogo truda u razvoj i implementaciju projekata kroz uspostavljanje Centra za istraživanje i razvoj. Također, naglasio je potrebu ozbiljnijeg ulaganja u naučnoistraživački rad.

Prorektor prof. dr. Izet Rađo je čestitao timu Fakulteta sporta i tjelesnog odgoja na dosadašnjem radu, te ukazao na veliki značaj učešća u međunarodnim naučnoistraživačkim projektima kako za organizacione jedinice Univerziteta tako i za Univerzitet u Sarajevu u cjelini.

Radionica je završena razgovorima o projektnim aktivnostima i planovima u implementaciji projekata.

 

EnglishBosanski
 
PROVJERA POŠTE
Korisničko ime:
Lozinka:
 
 

VODIČ ZA
BUDUĆE STUDENTE


Strategija ljudskih resursa za istraživače (HRS4R) sa Akcionim planom Univerziteta u Sarajevu


STATUT UNIVERZITETA U SARAJEVU


PRAVILNIK O AKREDITACIJI
VISOKOŠKOLSKIH USTANOVA
I STUDIJSKIH PROGRAMA
MEVLANA


RINGIDEA
ONLINE MODULI


 


 


---------------------------------------

 

 
Developed and powered by © 2009 Univerzitet u Sarajevu - UTIC