UNIVERZITET U SARAJEVU 


Početna
Aktuelno
O Univerzitetu
Fakulteti/Akademije
Propisi
Izvještaji
Nastava i studenti
Nauka i umjetnost
Upravljanje kvalitetom
Međunarodna saradnja
Izdavačka djelatnost
Upute o plagijarizmu
Kontakt
Pretraga
Linkovi
Priznavanje IVK
Javne nabavke
Konkursi / Obavještenja
UNSA Press
Učenje slovenačkog jezikaSTUDENTSKI
INFORMACIONI
SISTEM

 


 
Migracije i uloga univerziteta – promišljanje o ulozi procesa internacionalizacije
Migracije i uloga univerziteta – promišljanje o ulozi procesa internacionalizacije


Pod pokroviteljstvom Vijeća ministara Italije, a u saradnji sa Ministarstvom obrazovanja Italije (MIUR), Regionalnim komitetom rektora Univerziteta u Laziju (CRUL) i Rektorskim odborom Papinskog univerziteta u Rimu (CRUPR), 23. juna 2017. godine održana je 14. Rektorska konferencija u Rimu povodom obilježavanja 60. godišnjice potpisivanja Rimskog sporazuma, a glavna tema je bila „Evropska unija: Uloga saradnje univerziteta u promoviranju mira i solidarnosti“. U ime Univerziteta u Sarajevu je učestvovala prorektorica za međunarodnu saradnju prof. dr. Aleksandra Nikolić, a prisutni su bili također i predstavnici univerziteta iz Italije, Francuske, Kipra, Malte, Slovenije, Austrije, Srbije, Jordana, Grčke, Rumunije, Albanije, SAD-a i drugih država širom svijeta.

Prof. Giuseppe Novelli, rektor Univerziteta Tor Vergata u Rimu, g. Angelino Alfano, ministar vanjskih poslova Italije, g. Lorenzo Leuzzi, biskup Rima, prof. Marco Mancini, predstavnik Ministarstva obrazovanja, prof. Gaetano Manfredi, predsjednik Rektorske konferencije u Italiji, te prof. Mauro Mantovani, predsjednik Rektorske konferencije papinskih univerziteta, uputili su riječi dobrodošlice prisutnima i otvorili konferenciju. Prorektorica Nikolić je održala prezentaciju o temi „Migracije, integracije, mir – uloga univerziteta“, u okviru koje je govorila o uzrocima migrantskih kriza, inkluziji migranata te aktivnostima koje provodi Univerzitet u Sarajevu. 

Više o tome kako je prošla Rektorska konferencija možete pogledati u videu: https://www.youtube.com/watch?v=Z11_eRlNhMs.

 

EnglishBosanski
 
PROVJERA POŠTE
Korisničko ime:
Lozinka:
 
 

VODIČ ZA
BUDUĆE STUDENTE


Strategija ljudskih resursa za istraživače (HRS4R) sa Akcionim planom Univerziteta u Sarajevu


STATUT UNIVERZITETA U SARAJEVU


PRAVILNIK O AKREDITACIJI
VISOKOŠKOLSKIH USTANOVA
I STUDIJSKIH PROGRAMA
MEVLANA


RINGIDEA
ONLINE MODULI


 


 


---------------------------------------

 

 
Developed and powered by © 2009 Univerzitet u Sarajevu - UTIC