UNIVERZITET U SARAJEVU 


Početna
Aktuelno
O Univerzitetu
Fakulteti/Akademije
Propisi
Izvještaji
Nastava i studenti
Nauka i umjetnost
Upravljanje kvalitetom
Međunarodna saradnja
Izdavačka djelatnost
Upute o plagijarizmu
Kontakt
Pretraga
Linkovi
Priznavanje IVK
Javne nabavke
Konkursi / Obavještenja
UNSA Press
Učenje slovenačkog jezikaSTUDENTSKI
INFORMACIONI
SISTEM

 


 
Saradnja Univerziteta u Sarajevu i Ambasade SAD-a u BiH
Saradnja Univerziteta u Sarajevu i Ambasade SAD-a u BiH

Susret rektora Univerziteta u Sarajevu i atašea za kulturu i obrazovanje Ambasade SAD-a


U četvrtak 20. jula 2017. godine ataše za kulturu i obrazovanje Ambasade SAD-a u BiH gospodin Drew Giblin i stručna savjetnica za kulturu i obrazovanje gospođa Elizabeta Delalić, posjetili su Rektorat Univerziteta u Sarajevu gdje su se susreli sa rektorom prof. dr. Rifatom Škrijeljom i prorektoricom za međunarodnu saradnju prof. dr. Aleksandrom Nikolić.
Prilikom susreta razgovarano je o aktuelnoj situaciji u oblasti visokog obrazovanja u Bosni i Hercegovini kao i mogućnostima unapređenja saradnje između Univerziteta u Sarajevu i Ambasade SAD-a u BiH. Istaknuto je da se ovim sastankom nastavlja uspješna saradnja koja traje preko 20 godina, a koja se realizira kroz jačanje veza između Univerziteta u Sarajevu i univerzitetâ u SAD-u, Fulbrightov program razmjene i druge programe.

Rektor prof. dr. Rifat Škrijelj je prilikom susreta, nakon riječi dobrodošlice predstavnicima Ambasade SAD-a, podsjetio da je Univerzitet u Sarajevu jedini javni univerzitet u Kantonu Sarajevo i najveći, najstariji i najbolje rangirani univerzitet u Bosni i Hercegovini, te uputio riječi zahvalnosti na dugogodišnjoj saradnji i podršci koju Ambasada pruža Univerzitetu. Posebno se osvrnuo na zajednički realizirane projekte, te naglasio značaj Fulbrightovih stipendija koje predstavljaju direktnu podršku akademskoj zajednici.

Zadovoljstvo dosadašnjom i budućom saradnjom izrazio je i gospodin Drew Giblin, ataše za kulturu i obrazovanje Ambasade SAD-a, naglasivši da je kvalitetno obrazovanje na svim nivoima ključni element za uspjeh i razvoj jedne zemlje.

 

EnglishBosanski
 
PROVJERA POŠTE
Korisničko ime:
Lozinka:
 
 

VODIČ ZA
BUDUĆE STUDENTE


Strategija ljudskih resursa za istraživače (HRS4R) sa Akcionim planom Univerziteta u Sarajevu


STATUT UNIVERZITETA U SARAJEVU


PRAVILNIK O AKREDITACIJI
VISOKOŠKOLSKIH USTANOVA
I STUDIJSKIH PROGRAMA
MEVLANA


RINGIDEA
ONLINE MODULI


 


 


---------------------------------------

 

 
Developed and powered by © 2009 Univerzitet u Sarajevu - UTIC