UNIVERZITET U SARAJEVU 


Početna
Aktuelno
O Univerzitetu
Fakulteti/Akademije
Propisi
Izvještaji
Nastava i studenti
Nauka i umjetnost
Upravljanje kvalitetom
Međunarodna saradnja
Izdavačka djelatnost
Upute o plagijarizmu
Kontakt
Pretraga
Linkovi
Priznavanje IVK
Javne nabavke
Konkursi / Obavještenja
UNSA Press
Učenje slovenačkog jezikaSTUDENTSKI
INFORMACIONI
SISTEM

 


 
Počeo program Coca-Colina podrška mladima u Bosni i Hercegovini Nauči više, primijeni znanje i krePočeo program Coca-Colina podrška mladima u Bosni i Hercegovini

Nauči više, primijeni znanje i kreni dalje – #NaučiPrimijeniKreni


Realizacija jedinstvenog projekta osnaživanja mladih u Bosni i Hercegovini Coca-Colina podrška mladima počela je 4. septembra 2017. godine u Sarajevu, a partner u ovom projektu je i Univerzitet u Sarajevu. Kroz ovaj program će tokom septembra proći 200 učesnika, 100 u sarajevskoj i 100 u banjalučkoj regiji. Polaznici programa će, osim stjecanja vještina samorazvoja i samoprocjene, imati priliku da uče o organizaciji vremena, upravljanju projektima, komunikaciji, pregovaranju, upravljanju vremenom, prodajnim vještinama i poslovnom planiranju te finansijskoj pismenosti.

Polaznicima je dobrodošlicu i uspješan rad u ime Coca-Cole HBC B-H Sarajevo poželio Darko Šaravanja, direktor prodaje za Bosnu i Hercegovinu: „Nezaposlenost mladih je među najvećim problemima našeg društva. Više od 63% omladine u Bosni i Hercegovini je bez posla. Svjesni smo položaja mladih u našoj zemlji, posebno onih koji su u potrazi za poslom. S jedne strane, problem je u nedostatku kompetencija koje savremeno poslovanje zahtijeva, a s druge strane u nemogućnosti da kroz praktično iskustvo te kompetencije steknu. Kao društveno odgovorna kompanija, Coca-Cola HBC B-H Sarajevo realizacijom programa Coca-Colina podrška mladima pruža priliku onima koji imaju želju i volju da rade na sebi i usavršavaju svoje kompetencije da se istaknu na sve zahtjevnijem tržištu rada i lakše dođu do zaposlenja. Ovime želimo doprinijeti zapošljavanju mladih u Bosni i Hercegovini i pružiti podršku rješavanju jednog od najznačajnijih pitanja našeg društva.” 
Pedeset učesnika iz prve grupe polaznika tokom prvog dana aktivno radi na razvijanju ličnih vještina, dok će naredna tri dana biti posvećena intenzivnim obukama za razvoj poslovnih vještina. Program je osmišljen tako da ponudi sinergijski efekt teoretskih znanja dopunjenih praktičnim vježbama, koje u saradnji s odličnim predavačima realiziraju iskusni mentori iz svih sektora Coca-Colinog sistema, koji time daju volontersku podršku projektu.

Coca-Colina podrška mladima osmišljena je tako da prepoznaje, razvija, osnažuje i motivira na uspjeh učesnike čineći ih konkurentnijim na tržištu rada u sredinama u kojima za ovu vrstu edukacije ima najviše interesa. Projekt je okupio i povezao nadležne i obrazovne institucije, nevladin sektor, projekte i druge kompanije koje se aktivno bave temom zapošljavanja mladih i osiguravaju podršku mladima na tržištu rada. Pod sloganom „Nauči, primijeni, kreni“ program Coca-Coline podrške mladima traje četiri sedmice. Predviđeno trajanje obuke je četiri dana za svaku grupu, a polaznici su podijeljeni u četiri grupe od po 50 učesnika, što je optimalan broj za praćenje i učestvovanje u obuci ovog tipa.

Pokrovitelji i partneri projekta su: Ministarstvo civilnih poslova Bosne i Hercegovine, Agencija za rad i zapošljavanje Bosne i Hercegovine, Federalni zavod za zapošljavanje, Zavod za zapošljavanje Republike Srpske, JU Zavod za zapošljavanje Kantona Sarajevo, Projekat zapošljavanja mladih YEP, Grad Banja Luka, Univerzitet u Sarajevu, Univerzitet u Banjoj Luci, Preduzetnički centar Networks, Socijalno edukativni centar (SEC), Kali Sara – Romski informativni centar, Udruženje „Down sy i mi”, Udruženje „Život sa Down sindromom”, Životni atelje, HR Prosolutions, Inkubator društvenih inovacija „Munja“, BHRT, Dnevni avaz, Euroblic, Nezavisne novine, Metromedia, portali avaz.ba, hocu.ba, Mondo i banjaluka.com te agencija PRIME Communications. Prijatelji projekta su: Studomat, banjalukalive.com, općine Ilijaš, Ilidža i Vogošća, Institut za razvoj mladih KULT, Savez studenata Filozofskog fakulteta Banja Luka, Ekonomski fakultet Banja Luka, Inovacioni centar Banja Luka, EESTEC Sarajevo – Evropsko udruženje studenata elektrotehnike i AIESEC Banja Luka. 

 

EnglishBosanski
 
PROVJERA POŠTE
Korisničko ime:
Lozinka:
 
 

VODIČ ZA
BUDUĆE STUDENTE


Strategija ljudskih resursa za istraživače (HRS4R) sa Akcionim planom Univerziteta u Sarajevu


STATUT UNIVERZITETA U SARAJEVU


PRAVILNIK O AKREDITACIJI
VISOKOŠKOLSKIH USTANOVA
I STUDIJSKIH PROGRAMA
MEVLANA


RINGIDEA
ONLINE MODULI


 


 


---------------------------------------

 

 
Developed and powered by © 2009 Univerzitet u Sarajevu - UTIC