UNIVERZITET U SARAJEVU 


Početna
Aktuelno
O Univerzitetu
Fakulteti/Akademije
Propisi
Izvještaji
Nastava i studenti
Nauka i umjetnost
Upravljanje kvalitetom
Međunarodna saradnja
Izdavačka djelatnost
Upute o plagijarizmu
Kontakt
Pretraga
Linkovi
Priznavanje IVK
Javne nabavke
Konkursi / Obavještenja
UNSA Press
Učenje slovenačkog jezikaSTUDENTSKI
INFORMACIONI
SISTEM

 


 
Šetnja za biblioteke na Vilsonovom šetalištu
Šetnja za biblioteke na Vilsonovom šetalištu

Univerzitet u Sarajevu obilježio Nacionalni dan svjesnosti o bibliotekama


U povodu obilježavanja 8. septembra – Međunarodnog dana pismenosti, a u okviru projekta ERASMUS+ Capacity Building in Higher Education (CBHE) – „Library Network Support Services (LNSS): Modernising libraries in Western Balkan countries through staff development and reforming library services“, Univerzitet u Sarajevu je organizirao Nacionalni dan svjesnosti o bibliotekama, a centralna manifestacija bila je Šetnja za biblioteke.

Oko sto učesnika ove manifestacije je na Vilsonovom šetalištu započelo šetnju od mosta „Ars Aevi“ prema Pofalićima noseći svoju omiljenu knjigu ili knjigu koju žele pročitati. Cilj ove šetnje je bio da se građanke i građani podsjete na važnost učešća biblioteke u izgradnji društva znanja. Biblioteke (javne, akademske, školske, specijalne), tj. 48 partnera iz Kantona Sarajevo i Bosne i Hercegovine, na ovaj dan su učestvovale u promociji svojih usluga nudeći građanima različite edukativne sadržaje (promocije, večeri poezije, okrugle stolove, izložbe i sl.). Navedene aktivnosti su se prema zadatom vremenskom slijedu odvijale i u Mostaru i Bihaću, gdje su partneri u realizaciji LNSS projekta Kantonalna i univerzitetska biblioteka u Bihaću i Sveučilište u Mostaru.

Kroz ERASMUS+ projekt Capacity Building in Higher Education (CBHE) – „Library Network Support Services (LNSS): Modernising libraries in Western Balkan countries through staff development and reforming library services“, u čijoj realizaciji učestvuje Univerzitet u Sarajevu, nastoje se promovirati biblioteke, njihove usluge te informacijske i bibliotečke nauke uopće.


 

EnglishBosanski
 
PROVJERA POŠTE
Korisničko ime:
Lozinka:
 
 

VODIČ ZA
BUDUĆE STUDENTE


Strategija ljudskih resursa za istraživače (HRS4R) sa Akcionim planom Univerziteta u Sarajevu


STATUT UNIVERZITETA U SARAJEVU


PRAVILNIK O AKREDITACIJI
VISOKOŠKOLSKIH USTANOVA
I STUDIJSKIH PROGRAMA
MEVLANA


RINGIDEA
ONLINE MODULI


 


 


---------------------------------------

 

 
Developed and powered by © 2009 Univerzitet u Sarajevu - UTIC