UNIVERZITET U SARAJEVU 


Početna
Aktuelno
O Univerzitetu
Fakulteti/Akademije
Propisi
Izvještaji
Nastava i studenti
Nauka i umjetnost
Upravljanje kvalitetom
Međunarodna saradnja
Izdavačka djelatnost
Upute o plagijarizmu
Kontakt
Pretraga
Linkovi
Priznavanje IVK
Javne nabavke
Konkursi / Obavještenja
UNSA Press
Učenje slovenačkog jezikaSTUDENTSKI
INFORMACIONI
SISTEM

 


 
Održan Dan dobrodošlice za strane studente

 


Održan Dan dobrodošlice za strane studente

Kroz programe mobilnosti na UNSA 26 stranih studenata


Na Univerzitetu u Sarajevu će u zimskom semestru studijske 2017/2018. godine studirati 26 stranih studenata, koji dolaze kroz razne programe mobilnosti koje finansira Evropska komisija, kao što su Erasmus+, CEEPUS, MEVLANA, Fondacija Višegrad, ali i na osnovu sporazuma o bilateralnoj saradnji između našeg i partnerskih univerziteta u svijetu.

Tim povodom je u ponedjeljak 25. septembra 2017. godine organiziran Dan dobrodošlice za strane studente koji dolaze iz 12 zemalja – Belgije, Češke Republike, Francuske, Hrvatske, Italije, Mađarske, Makedonije, Njemačke, Poljske, Srbije, Španije i Turske.

Riječi dobrodošlice stranim studentima je u ime rektora prof. dr. Rifata Škrijelja uputila prorektorica za međunarodnu saradnju prof. dr. Aleksandra Nikolić, te izrazila zadovoljstvo što su izabrali da dio studija provedu na Univerzitetu u Sarajevu i nadu da će u toku perioda mobilnosti unaprijediti svoja znanja te iz Sarajeva ponijeti nova iskustva i lijepe uspomene.

Predstavnici Službe za međunarodnu saradnju dr. Jasna Bošnjović, rukovodilac Službe, gospođa Ljiljana Šulentić, stručna saradnica, i gospodin Adnan Rahimić, stručni saradnik, ovom prilikom stranim studentima su pružili sve potrebne akademske informacije kako bi im olakšali boravak i studij na fakultetima i akademijama Univerziteta u Sarajevu, a događaju su prisustvovali i predstavnici asocijacije Erasmus Student Network.

Služba za međunarodnu saradnju Univerziteta u Sarajevu, po uzoru na praksu sa partnerskih univerziteta iz Evropske unije i šire, već devetu godinu organizira orijentacijski program koji ima za cilj da upozna strane studente sa našim univerzitetom, njegovom historijom, tradicijom i kulturom, kao i historijom, tradicijom, kulturom i običajima našeg grada i zemlje, odnosno da im pruži sve potrebne akademske i praktične informacije. U okviru orijentacijskog programa strani studenti će se upoznati sa bh. studentima koji su također učestvovali u projektima razmjene, imati priliku da uče bosanski/hrvatski/srpski jezik, kao i da obiđu značajne turističke destinacije naše zemlje.


 
 

EnglishBosanski
 
PROVJERA POŠTE
Korisničko ime:
Lozinka:
 
 

VODIČ ZA
BUDUĆE STUDENTE


Strategija ljudskih resursa za istraživače (HRS4R) sa Akcionim planom Univerziteta u Sarajevu


STATUT UNIVERZITETA U SARAJEVU


PRAVILNIK O AKREDITACIJI
VISOKOŠKOLSKIH USTANOVA
I STUDIJSKIH PROGRAMA
MEVLANA


RINGIDEA
ONLINE MODULI


 


 


---------------------------------------

 

 
Developed and powered by © 2009 Univerzitet u Sarajevu - UTIC