UNIVERZITET U SARAJEVU 


Početna
Aktuelno
O Univerzitetu
Fakulteti/Akademije
Propisi
Izvještaji
Nastava i studenti
Nauka i umjetnost
Upravljanje kvalitetom
Međunarodna saradnja
Izdavačka djelatnost
Upute o plagijarizmu
Kontakt
Pretraga
Linkovi
Priznavanje IVK
Javne nabavke
Konkursi / Obavještenja
UNSA Press
Učenje slovenačkog jezikaSTUDENTSKI
INFORMACIONI
SISTEM

 


 
Novoimenovani ambasador Republike Argentine posjetio Univerzitet u Sarajevu
Novoimenovani ambasador Republike Argentine

posjetio Univerzitet u Sarajevu


Novoimenovani ambasador Republike Argentine za BiH sa sjedištem u Budimpešti NJ. E. gospodin Maximiliano Gregorio Cernadas posjetio je u četvrtak 12. oktobra 2017. godine Univerzitet u Sarajevu gdje se susreo sa rektorom prof. dr. Rifatom Škrijeljom i prorektorima: prof. dr. Aleksandrom Nikolić, prorektoricom za međunarodnu saradnju, prof. dr. Aidom Hodžić, prorektoricom za nastavu i studentska pitanja, prof. dr. Maidom-Čohodar-Husić, prorektoricom za kvalitet, prof. dr. Željkom Šainom, prorektorom za finansije, i prof. Zijadom Mehićem, prorektorom za umjetnost, kulturu i sport.
Uz riječi dobrodošlice uvaženom gostu, rektor prof. dr. Rifat Škrijelj je predstavio historiju i razvoj Univerziteta u Sarajevu, istakavši sveobuhvatnost Univerziteta koji pokriva oblasti humanističkih, društvenih, medicinskih, prirodno-matematičkih i biotehničkih te tehničkih nauka i umjetnosti.

U toku susreta istaknut je značaj međuuniverzitetske saradnje te su razmatrane mogućnosti ostvarivanja akademske saradnje između Univerziteta u Sarajevu i univerzitetā u Argentini, a posebno sa Univerzitetom u Buenos Airesu, najvećim univerzitetom po broju studenata u Argentini. Navedene su brojne mogućnosti za saradnju između Univerziteta u Sarajevu i argentinskih univerziteta u različitim oblastima poput argentinske književnosti, španskog jezika, interkulturalnog dijaloga, kao i u medicini, poljoprivredi, proizvodnji hrane i ekologiji.

Rektor i prorektori Univerziteta u Sarajevu su ambasadoru Argentine poželjeli uspješnu diplomatsku misiju u Bosni i Hercegovini, te je susret završen izraženim obostranim interesom za ostvarivanje akademske i kulturne saradnje između Univerziteta u Sarajevu i argentinskih univerziteta.

 

 

EnglishBosanski
 
PROVJERA POŠTE
Korisničko ime:
Lozinka:
 
 

VODIČ ZA
BUDUĆE STUDENTE


Strategija ljudskih resursa za istraživače (HRS4R) sa Akcionim planom Univerziteta u Sarajevu


STATUT UNIVERZITETA U SARAJEVU


PRAVILNIK O AKREDITACIJI
VISOKOŠKOLSKIH USTANOVA
I STUDIJSKIH PROGRAMA
MEVLANA


RINGIDEA
ONLINE MODULI


 


 


---------------------------------------

 

 
Developed and powered by © 2009 Univerzitet u Sarajevu - UTIC