UNIVERZITET U SARAJEVU 


Početna
Aktuelno
O Univerzitetu
Fakulteti/Akademije
Propisi
Izvještaji
Nastava i studenti
Nauka i umjetnost
Upravljanje kvalitetom
Međunarodna saradnja
Izdavačka djelatnost
Upute o plagijarizmu
Kontakt
Pretraga
Linkovi
Priznavanje IVK
Javne nabavke
Konkursi / Obavještenja
UNSA Press
Učenje slovenačkog jezikaSTUDENTSKI
INFORMACIONI
SISTEM

 


 
Susret rektora Univerziteta u Sarajevu i ambasadora Palestine u BiH
Susret rektora Univerziteta u Sarajevu i ambasadora Palestine u BiH


NJ. E. gospodin Rezeq Namoora, ambasador Palestine u BiH, posjetio je u utorak 17. oktobra 2017. godine Univerzitet u Sarajevu gdje se susreo sa prof. dr. Rifatom Škrijeljom, rektorom, prof. dr. Aleksandrom Nikolić, prorektoricom za međunarodnu saradnju, prof. dr. Maidom Čohodar-Husić, prorektoricom za kvalitet, i dr. Jasnom Bošnjović, rukovoditeljicom Službe za međunarodnu saradnju.
U okviru posjete ambasadora Namoore Univerzitetu u Sarajevu rektor prof. dr. Rifat Škrijelj je, uz riječi dobrodošlice uvaženom gostu, predstavio historiju i razvoj Univerziteta u Sarajevu, istakavši sveobuhvatnost Univerziteta koji pokriva oblasti humanističkih, društvenih, medicinskih, prirodno-matematičkih i biotehničkih te tehničkih nauka i umjetnosti.

U toku susreta istaknut je značaj međuuniverzitetske saradnje te su razmatrane mogućnosti ostvarivanja akademske saradnje između Univerziteta u Sarajevu i univerzitetā u Palestini, posebno između Univerziteta u Sarajevu i Univerziteta Al-Quds.

Istaknuto je da je na Univerzitetu u Sarajevu studirao značajan broj studenata iz Palestine, te je ambasador Namoora naveo da su oni danas veoma uspješni stručnjaci u oblastima kojima se bave. Naglasivši da je obrazovanje najveća vrijednost svakog čovjeka, ambasador Namoora je naveo da i danas postoji izražen interes studenata iz Palestine da studiraju na Sarajevskom univerzitetu.

Rektor Škrijelj iskazao je spremnost za ostvarivanje institucionalne saradnje koja će uključivati razmjenu studenata, kao i za potpisivanje sporazuma o akademskoj saradnji sa Univerzitetom Al-Quds, te naveo da će u narednom periodu biti poduzete potrebne administrativne procedure.
 
 

EnglishBosanski
 
PROVJERA POŠTE
Korisničko ime:
Lozinka:
 
 

VODIČ ZA
BUDUĆE STUDENTE


Strategija ljudskih resursa za istraživače (HRS4R) sa Akcionim planom Univerziteta u Sarajevu


STATUT UNIVERZITETA U SARAJEVU


PRAVILNIK O AKREDITACIJI
VISOKOŠKOLSKIH USTANOVA
I STUDIJSKIH PROGRAMA
MEVLANA


RINGIDEA
ONLINE MODULI


 


 


---------------------------------------

 

 
Developed and powered by © 2009 Univerzitet u Sarajevu - UTIC