UNIVERZITET U SARAJEVU 


Početna
Aktuelno
O Univerzitetu
Fakulteti/Akademije
Propisi
Izvještaji
Nastava i studenti
Nauka i umjetnost
Upravljanje kvalitetom
Međunarodna saradnja
Izdavačka djelatnost
Upute o plagijarizmu
Kontakt
Pretraga
Linkovi
Priznavanje IVK
Javne nabavke
Konkursi / Obavještenja
UNSA Press
Učenje slovenačkog jezikaSTUDENTSKI
INFORMACIONI
SISTEM

 


 
Na Ekonomskom fakultetu održan Sajam francuskih univerziteta
Na Ekonomskom fakultetu održan Sajam francuskih univerziteta


U organizaciji Ambasade Francuske u Bosni i Hercegovini, Ureda Campus France i Francuskog instituta u BiH, a u saradnji sa Univerzitetom u Sarajevu, 30. oktobra 2017. godine održan je 4. Sajam francuskih univerziteta, koji su zvanično otvorili dekan Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu prof. dr. Kemal Kozarić i ambasador Francuske u BiH gospodin Guillaume Rousson. Događaj je po drugi put upriličen u prostorijama Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu. Istog dana održan je 5. naučni komitet Francuska – Bosna i Hercegovina, koji je okupio 30 predstavnika različitih visokoškolskih ustanova s ciljem jačanja i širenja veza između univerziteta dviju zemalja. Komitetom je predsjedavao direktor Francuskog instituta u BiH gospodin Emmanuel Mouriez, a Ekonomski fakultet Univerziteta u Sarajevu kao visokoškolsku instituciju domaćina sastanka predstavljala je prodekanesa za nastavu i međunarodnu saradnju prof. dr. Jasmina Selimović.

Sajam, na kojem je učestvovalo devet francuskih visokoškolskih ustanova, osiguravajuća kuća MGEL, Univerzitetska agencija frankofonije i Ured Campus France te Francuski institut u BiH, bio je prilika svim zainteresiranim učenicima i studentima da saznaju više o francuskom visokoškolskom sistemu, načinima apliciranja, mogućnostima za studiranje na francuskom i engleskom jeziku, učenju francuskog jezika i brojnim drugim pitanjima.

Francuska svake godine primi oko 300 hiljada stranih studenata i četvrta je svjetska destinacija inozemnih studenata. Sa mrežom od 3500 visokoškolskih ustanova, ova zemlja nudi široku lepezu studija u svim oblastima i na svim nivoima, jednake uvjete studiranja kako za francuske tako i za strane studente, učenje francuskog jezika i kulture te mogućnost za studiranje na francuskom ili engleskom jeziku. Također, u okviru Sajma francuskih univerziteta otvoren je i konkurs za stipendije Vlade Francuske (master 2 i doktorat) za narednu akademsku godinu.

 

EnglishBosanski
 
PROVJERA POŠTE
Korisničko ime:
Lozinka:
 
 

VODIČ ZA
BUDUĆE STUDENTE


Strategija ljudskih resursa za istraživače (HRS4R) sa Akcionim planom Univerziteta u Sarajevu


STATUT UNIVERZITETA U SARAJEVU


PRAVILNIK O AKREDITACIJI
VISOKOŠKOLSKIH USTANOVA
I STUDIJSKIH PROGRAMA
MEVLANA


RINGIDEA
ONLINE MODULI


 


 


---------------------------------------

 

 
Developed and powered by © 2009 Univerzitet u Sarajevu - UTIC