UNIVERZITET U SARAJEVU 


Početna
Aktuelno
O Univerzitetu
Fakulteti/Akademije
Propisi
Izvještaji
Nastava i studenti
Nauka i umjetnost
Upravljanje kvalitetom
Međunarodna saradnja
Izdavačka djelatnost
Upute o plagijarizmu
Kontakt
Pretraga
Linkovi
Priznavanje IVK
Javne nabavke
Konkursi / Obavještenja
UNSA Press
Učenje slovenačkog jezikaSTUDENTSKI
INFORMACIONI
SISTEM

 


 
Najavljeno uređenje i čišćenje Kampusa Univerziteta u Sarajevu
Najavljeno uređenje i čišćenje Kampusa Univerziteta u Sarajevu

Nastavljene posjete organizacionim jedinicama

Prva sedmica službenih obilazaka organizacionih jedinica Univerziteta u Sarajevu završena je 3. novembra 2017. godine posjetama  rektora Univerziteta prof. dr. Rifata Škrijelja i prorektora prof. dr. Aide Hodžić, prof. dr. Maide Čohodar-Husić, prof. dr. Aleksandre Nikolić i prof. Zijada Mehića.
Danas su upriličene posjete i sastanci sa dekanima Fakulteta za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije prof. dr. Nedžadom Korajlićem i Poljoprivredno-prehrambenog fakulteta prof. dr. Zlatanom Sarićem, te prodekanima, sekretarima i šefovima službi fakultetā. Rektor Škrijelj je današnjim posjetama nastavio sagledavanje aktuelnog stanja s ciljem kontinuiranog razvoja Univerziteta u Sarajevu, evidentiranja eventualnih poteškoća te unapređenja saradnje.
Rektor Škrijelj je upoznao dekane fakulteta da je zbog izraženog nedostatka mlađeg akademskog kadra izrađen „Projekat zapošljavanja 200 asistenata – najboljih studenata Univerziteta u Sarajevu“ i upućen Vladi Kantona Sarajevo na razmatranje.

Jedna od tema današnjih razgovara bila je implementacija Zakona o visokom obrazovanju Kantona Sarajevo, te je istaknuto da je Univerzitet u Sarajevu počeo sa implementacijom Zakona, ali da će evidentirati sve nedostatke odnosno dijelove Zakona koji su neprovodivi u predviđenim rokovima i, putem svojih predstavnika u Komisiji za praćenje implementacije Zakona o visokom obrazovanju, delegirati prijedloge poboljšanja odnosno izmjena Zakona po hitnom postupku.

S obzirom da se oba fakulteta nalaze na prostoru Kampusa Univerziteta u Sarajevu, posebna pažnja posvećena je razgovorima o uređenju i čišćenju prostora u okviru Kampusa, što će, između ostalog, uključivati popravljanje ograde i hortikulturno uređivanje u saradnji sa Šumarskim fakultetom. Realizacija aktivnosti uređenja i čišćenja prostora u okviru Kampusa Univerziteta u Sarajevu zavisi od prikupljenih ponuda KJKP „Rad“ i KJKP „Park“, nakon čega će timovi Univerziteta u Sarajevu te navedenih preduzeća precizirati dinamiku aktivnosti po ovom pitanju.
Fakulteti koji su danas posjećeni imaju izuzetno razvijenu međunarodnu saradnju te je posebno istaknut značaj organiziranja konferencije „Evropskog kriminološkog udruženja BiH“, koja će biti održana naredne godine u Sarajevu, a na kojoj se očekuje učešće oko 1.500 najvećih stručnjaka iz cijelog svijeta. Rukovodstvo Univerziteta uputilo je čestitke i Poljoprivredno-prehrambenom fakultetu na uspjehu koji su postigli tokom posljednjeg Erasmus+ poziva za jačanje kapaciteta visokoobrazovnih institucija. Univerzitet u Sarajevu je nosilac jedinog odobrenog koordinatorskog projekta u BiH „Inicijativa za urbanu poljoprivredu Zapadnog Balkana“, koji je pripremljen i bit će implementiran od Poljoprivredno-prehrambenog fakulteta.

 

 

 

EnglishBosanski
 
PROVJERA POŠTE
Korisničko ime:
Lozinka:
 
 

VODIČ ZA
BUDUĆE STUDENTE


Strategija ljudskih resursa za istraživače (HRS4R) sa Akcionim planom Univerziteta u Sarajevu


STATUT UNIVERZITETA U SARAJEVU


PRAVILNIK O AKREDITACIJI
VISOKOŠKOLSKIH USTANOVA
I STUDIJSKIH PROGRAMA
MEVLANA


RINGIDEA
ONLINE MODULI


 


 


---------------------------------------

 

 
Developed and powered by © 2009 Univerzitet u Sarajevu - UTIC