UNIVERZITET U SARAJEVU 


Početna
Aktuelno
O Univerzitetu
Fakulteti/Akademije
Propisi
Izvještaji
Nastava i studenti
Nauka i umjetnost
Upravljanje kvalitetom
Međunarodna saradnja
Izdavačka djelatnost
Upute o plagijarizmu
Kontakt
Pretraga
Linkovi
Priznavanje IVK
Javne nabavke
Konkursi / Obavještenja
UNSA Press
Učenje slovenačkog jezikaSTUDENTSKI
INFORMACIONI
SISTEM

 


 
Svečana promocija

 

Image

 

Press konferencija

Svečana promocija diplomanata i magistranata fakulteta i akademija Univerziteta u Sarajevu

U utorak 2. novembra u Svečanoj sali Rektorata Univerziteta u Sarajevu održana je press konferencija na kojoj su prezentirane aktivnosti u vezi sa organizacijom Svečane promocije diplomanata i magistranata fakulteta i akademija Univerziteta u Sarajevu, koja će se održati u subotu 6. novembra 2010. godine u Olimpijskoj dvorani “Juan Antonio Samaranch”, sa početkom u 11,00 sati.

Tim povodom su se predstavnicima medija i najboljim studentima Univerziteta u Sarajevu u akademskoj 2009/2010. godini obratili prof. dr. Faruk Čaklovica, rektor Univerziteta u Sarajevu, prof. dr. Slavenka Vobornik, prorektoresa za nastavu, prof. dr. Samir Arnautović, prorektor za međunarodnu saradnju, prof. dr. Hazim Bašić, prorektor za naučnoistraživački rad, prof. dr. Senad Burak, direktor Univerzitetskog tele-informatičkog centra UTIC, gospodin Zoran Selesković, generalni sekretar Univerziteta u Sarajevu, i Adnan Bajrić, predsjednik Studentskog parlamenta Univerziteta u Sarajevu (SPUS).

Na svečanoj promociji, koja se organizira šesti put u historiji Univerziteta u Sarajevu, bit će promovirano 5.965 diplomanata i magistranata.

Rektor prof. dr. Faruk Čaklovica je istakao da je sve spremno za ovu svečanost, čije održavanje zahtijeva temeljite i ozbiljne pripreme, te je izrazio očekivanje da će ovogodišnja promocija predstavljati najsvečaniji nastup univerzitetske snage do sada.

"Spremni smo da se predstavimo u punom kapacitetu kao najjači univerzitet u BiH. Diplomanti i magistranti su najjača intelektualna snaga koja se daje bh. društvu, a Univerzitet u Sarajevu daje polovinu te snage, Univerzitet u Sarajevu daje bh. društvu koliko i svih drugih sedam državnih univerziteta zajedno", naglasio je rektor Čaklovica, te istakao da će najbolji studenti Sarajevskog univerziteta u budućnosti zasigurno biti snažna podrška bržem i uspješnijem razvoju ove visokoškolske ustanove.

Generalni sekretar gospodin Zoran Selesković je iznio osnovne informacije o pripremama za organizaciju ove najznačajnije manifestacije Univerziteta u Sarajevu, te naglasio da u pripremi programa, kao i samoj organizaciji učestvuju sve tri akademije, članice Univerziteta u Sarajevu: Muzička, Scenska i Likovna, te predstavnici Studentskog parlamenta. „Priprema ovako velike manifestacije iziskuje jako puno strpljenja i rada, a u subotu 6. novembra očekujemo oko 12.000 gostiju u Olimpijskoj dvorani „Juan Antonio Samaranch“.

Direktor UTIC-a prof. dr. Senad Burak je predstavnicima medija, kao i najuspješnijim studentima, predstavio proces administriranja, programiranja, dizajna i štampanja diploma i dodataka diplomama, što je realizovao Univerzitetski tele-informatički centar korištenjem podataka iz Informacionog sistema studentskih službi (ISSS) Univerziteta u Sarajevu. Direktor Burak je uputio čestitke najboljim studentima i poziv diplomantima da nastave svoje školovanje i prihvate koncept cjeloživotnog obrazovanja, te pomognu Bosni i Hercegovini na njenom opredjeljenju ka društvu znanja.

„Promocija koja će biti upriličena ove godine na Univerzitetu u Sarajevu je u pravom smislu historijska ne samo za Univerzitet u Sarajevu, nego za visoko obrazovanje u Bosni i Hercegovini u cijelosti. Prvi put u visokom obrazovanju u BiH imat ćemo određeni broj promoviranih bolonjskih mastera“, istakao je prof. dr. Hazim Bašić, prorektor za naučnoistraživački rad.

U ime najboljih studenata u akademskoj 2009/2010. godini obratio se Irfan Glogić, koji je na Prirodno-matematičkom fakultetu diplomirao sa prosjekom ocjena 10,00, te izrazio zahvalnost menadžmentu i administraciji Univerziteta u Sarajevu na pažnji koja se ukazuje najboljim studentima.

U ime Studentskog parlamenta Univerziteta u Sarajevu obratio se predsjednik Adnan Bajrić, te najboljim diplomantima uputio čestitke i poželio da budu i najbolji u poslovima koje budu obavljali.

Na press konferenciji najuspješnijim diplomantima fakulteta i akademija Univerziteta u Sarajevu u akademskoj 2009/2010. godini rektor prof. dr. Faruk Čaklovica je uručio antologiju “HISTORIJA BOSANSKE DUHOVNOSTI” – prilozi za historiju duhovnog života na tlu Bosne i Hercegovine u 4 knjige, autora akademika Muhameda Filipovića.

Na Svečanoj promociji najuspješnijim diplomantima fakulteta i akademija Univerziteta u Sarajevu u akademskoj 2009/2010. godini bit će dodijeljene „Zlatne značke Univerziteta u Sarajevu“ i odgovarajuće novčane nagrade.

Svečana promocija diplomanata i magistranata fakulteta i akademija Univerziteta u Sarajevu organizira se uz podršku zlatnog sponzora Vlade Kantona Sarajevo, sponzora BH Telecoma, Sarajevske pivare i Bosna Sunce osiguranja, te medijskih pokrovitelja TV Kantona Sarajevo, BHT1, FTV i Studentskog eFM radija.

Televizija Kantona Sarajevo direktno će prenositi svečanost koja će početi u 11 sati.

Spisak najboljih studenata 2009-2010

Broj po GRUPACIJAMA

Broj po FAKULTETIMA

 

EnglishBosanski
 
PROVJERA POŠTE
Korisničko ime:
Lozinka:
 
 

VODIČ ZA
BUDUĆE STUDENTE


Strategija ljudskih resursa za istraživače (HRS4R) sa Akcionim planom Univerziteta u Sarajevu


STATUT UNIVERZITETA U SARAJEVU


PRAVILNIK O AKREDITACIJI
VISOKOŠKOLSKIH USTANOVA
I STUDIJSKIH PROGRAMA
MEVLANA


RINGIDEA
ONLINE MODULI


 


 


---------------------------------------

 

 
Developed and powered by © 2009 Univerzitet u Sarajevu - UTIC