UNIVERZITET U SARAJEVU 


Početna
Aktuelno
O Univerzitetu
Fakulteti/Akademije
Propisi
Izvještaji
Nastava i studenti
Nauka i umjetnost
Upravljanje kvalitetom
Međunarodna saradnja
Izdavačka djelatnost
Upute o plagijarizmu
Kontakt
Pretraga
Linkovi
Priznavanje IVK
Javne nabavke
Konkursi / Obavještenja
UNSA Press
















Učenje slovenačkog jezika



















STUDENTSKI
INFORMACIONI
SISTEM

 


 




Promocija knjige


 Image

Promocija knjige „Zbornik radova sa međunarodnih okruglih stolova o implementaciji Bolonjskog procesa u FBiH”

U petak 4. februara u Svečanoj sali Rektorata Univerziteta u Sarajevu, a u organizaciji Federalnog ministarstva obrazovanja i nauke upriličena je promocija Zbornika radova sa međunarodnih okruglih stolova o implementaciji Bolonjskog procesa u Federaciji Bosne i Hercegovine.

U ime Univerziteta u Sarajevu prisutne je pozdravila prof. dr. Slavenka Vobornik, prorektoresa za nastavu, te u svom obraćanju istakla: „Svi znamo koliko je obrazovanje, a posebno visoko obrazovanje, važno za sveukupni razvoj i bogatstvo svake države i društva u cjelini. Zato je i Univerzitet u Sarajevu prihvatio izazove reforme visokog obrazovanja poznate kao Bolonjski proces, a sa ciljem internacionalizacije i harmonizacije našeg visokog obrazovanja u skladu sa standardima koji važe u razvijenom svijetu i integracije našeg univerziteta u zajednicu globalno priznatih univerziteta, odnosno u EHEA“.

Gospodin Predrag Mitrović, pomoćnik federalne ministrice obrazovanja i nauke, istakao je prilikom obraćanja da je značaj publikacije u tome što daje pregled aktuelnog stanja u visokom obrazovanju uz akcentiranje svih poteškoća u implementaciji Bolonjskog procesa u Federaciji BiH.

Zbornik radova obuhvata komparativnu analizu bosanskohercegovačkog i evropskog prostora visokog obrazovanja, posebno sa zemljama gdje implementacija Bolonjskog procesa bilježi najznačajnije rezultate i daje smjernice za brže i efikasnije provođenje Bolonjskog procesa na prostoru FBiH.

Promotori Zbornika radova sa međunarodnih okruglih stolova o implementaciji Bolonjskog procesa u Federaciji Bosne i Hercegovine bili su prof. dr. Samir Arnautović, prorektor Univerziteta u Sarajevu, prof. dr. Nihad Fejzić, direktor Agencije za razvoj visokog obrazovanja i osiguranje kvaliteta BiH, gospodin Boris Ćurković, zamjenik direktora Agencije za razvoj visokog obrazovanja i osiguranje kvaliteta BiH, i gospodin Jan Zlatan Kulenović, izvršni direktor Omladinske informativne agencije BiH.

Publikacija, u izdanju Federalnog ministarstva obrazovanja i nauke, sadrži radove deset autora i najznačajnije diskusije sa tri međunarodna okrugla stola o implementaciji Bolonjskog procesa u FBiH, koje je ovo ministarstvo organizovalo u 2010. godini.

Autori radova u zborniku su: dr. Ruth Davis, prof. dr. Terence Clifford Amos, prof. dr. Nijaz Fejzić, prof. dr. Samir Arnautović, prof. dr. Srebren Dizdar, prof. dr. Mirsad Đonlagić, Boris Ćurković, Bartley Rock, Jan Zlatan Kulenović i Amir Šelo.

 


 

 

 

 

 

 

EnglishBosanski
 
PROVJERA POŠTE
Korisničko ime:
Lozinka:
 
 

VODIČ ZA
BUDUĆE STUDENTE














Strategija ljudskih resursa za istraživače (HRS4R) sa Akcionim planom Univerziteta u Sarajevu






STATUT UNIVERZITETA U SARAJEVU


PRAVILNIK O AKREDITACIJI
VISOKOŠKOLSKIH USTANOVA
I STUDIJSKIH PROGRAMA








MEVLANA


RINGIDEA
ONLINE MODULI


 


 


---------------------------------------

 

 
Developed and powered by © 2009 Univerzitet u Sarajevu - UTIC