UNIVERZITET U SARAJEVU 


Početna
Aktuelno
O Univerzitetu
Fakulteti/Akademije
Propisi
Izvještaji
Nastava i studenti
Nauka i umjetnost
Upravljanje kvalitetom
Međunarodna saradnja
Izdavačka djelatnost
Upute o plagijarizmu
Kontakt
Pretraga
Linkovi
Priznavanje IVK
Javne nabavke
Konkursi / Obavještenja
UNSA Press
















Učenje slovenačkog jezika



















STUDENTSKI
INFORMACIONI
SISTEM

 


 




Posjeta

 

 Image

 

Posjeta predstavnika kompanije „Huawei Technologies“

U utorak 15. februara Rektorat Univerziteta u Sarajevu su posjetili gospodin Shao GuoQing, direktor kompanije „Huawei Technologies BiH“, i gospođa Ivana Janković, pravni konsultant firme IKRP Rokas & Partners. Uvažene goste primili su prof. dr. Faruk Čaklovica, rektor Univerziteta u Sarajevu, i gospodin Zoran Selesković, generalni sekretar.

Kompanija „Huawei Technologies“ iz Kine potpisala je ugovor sa Univerzitetom u Sarajevu o doniranju sredstava za Fond „Suada Dilberović“. Radi se o iznosu od 50.000,00 USD, a uplata se odnosi na četiri akademske godine od 2010. do 2014, za svaku godinu u iznosu od 12.500,00 USD.

Na sastanku su vođeni razgovori o organizaciji svečane dodjele stipendija iz Fonda „Suada Dilberović“, čija je realizacija planirana za 25. februar 2011. godine na Mašinskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu. Rektor Čaklovica je direktoru Shaou GuoQingu uputio riječi zahvalnosti na podršci koju je pružila kompanija „Huawei Technologies“ i time pomogla da se osiguraju sredstva za stipendiranje većeg broja studenata.

„Želim iskreno da Vam se zahvalim što ste prepoznali značaj Fonda „Suada Dilberović“ iz kojeg se finansiraju socijalno ugroženi i izuzetno nadareni studenti svih fakulteta i akademija Univerziteta u Sarajevu i uključili se u ovu humanu aktivnost koja olakšava školovanje bosanskohercegovačkim studentima“, istakao je rektor Čaklovica, te izrazio želju da se saradnja Univerziteta u Sarajevu i kompanije „Huawei Technologies“ nastavi i u narednom periodu i na drugim poljima.

 



 

 

EnglishBosanski
 
PROVJERA POŠTE
Korisničko ime:
Lozinka:
 
 

VODIČ ZA
BUDUĆE STUDENTE














Strategija ljudskih resursa za istraživače (HRS4R) sa Akcionim planom Univerziteta u Sarajevu






STATUT UNIVERZITETA U SARAJEVU


PRAVILNIK O AKREDITACIJI
VISOKOŠKOLSKIH USTANOVA
I STUDIJSKIH PROGRAMA








MEVLANA


RINGIDEA
ONLINE MODULI


 


 


---------------------------------------

 

 
Developed and powered by © 2009 Univerzitet u Sarajevu - UTIC