UNIVERZITET U SARAJEVU 


Početna
Aktuelno
O Univerzitetu
Fakulteti/Akademije
Propisi
Izvještaji
Nastava i studenti
Nauka i umjetnost
Upravljanje kvalitetom
Međunarodna saradnja
Izdavačka djelatnost
Upute o plagijarizmu
Kontakt
Pretraga
Linkovi
Priznavanje IVK
Javne nabavke
Konkursi / Obavještenja
UNSA Press
Učenje slovenačkog jezikaSTUDENTSKI
INFORMACIONI
SISTEM

 


 
Sajam Univerziteta u Sarajevu i sajam univerzitetske knjige

 

„Sajam Univerziteta u Sarajevu i sajam univerzitetske knjige“ u okviru „23. međunarodnog sajma knjige i učila“


Na konferenciji za medije održanoj 18. aprila istaknuto je da su završene sve pripreme za otvaranje „23. međunarodnog sajma knjige i učila“ i „11. bijenala knjiga“ koji se ove godine održavaju pod motom „Do posljednjeg slova".
Projekat „Sajam knjige“ je jedinstvena kulturna manifestacija, jedna od najvećih u regiji, koja posljednjih godina u prosjeku okupi oko 200 izlagača iz zemlje i inozemstva, te ugosti oko sto hiljada posjetilaca, naglašeno je na konferenciiji za medije.
Gospodin Tajib Šahinpašić, direktor TKD „Šahinpašić", naveo je da će u ovom izdanju sajma najbrojniji biti izlagači iz BiH, i to iz svih njenih krajeva.
„Jako je važna činjenica da će ove godine na sajmu biti najviše izlagača iz BiH, iako je izdavaštvo u najvećoj krizi do sada i pod najvećim ekonomskim udarom", istakao je gospodin Šahinpašić, te najavio da će posjetioci ove godine moći kupiti knjige po najvećim popustima do sada, ali i da će moći pratiti brojne promocije knjiga, okrugle stolove, susrete, dodjele nagrada, te druga dešavanja.
Prof. dr. Slavenka Vobornik, prorektoresa Univerziteta u Sarajevu, najavila je održavanje „Sajma Univerziteta u Sarajevu i sajma univerzitetske knjige“, koji se ove kao i prethodne godine održava u okviru „23. međunarodnog sajma knjige i učila“.
U periodu od 20. do 25. aprila 2011. godine, u vremenu od 10,00 do 19,00 sati, u KSC Skenderija fakulteti i akademije Univerziteta u Sarajevu će prezentovati svoju ponudu studijskih programa i univerzitetskih udžbenika.
„Cilj 'Sajma Univerziteta u Sarajevu i sajma univerzitetske knjige' je da se prije raspisivanja konkursa za upis studenata u prvu godinu studija u školskoj 2011/2012. godini završeni srednjoškolci, budući studenti, informiraju o nastavnim planovima i programima fakulteta i akademija, uvjetima upisa i studiranja, odnosno da im se pomogne pri opredjeljenju za budući studij“, naglasila je prorektoresa Vobornik.
 

 

EnglishBosanski
 
PROVJERA POŠTE
Korisničko ime:
Lozinka:
 
 

VODIČ ZA
BUDUĆE STUDENTE


Strategija ljudskih resursa za istraživače (HRS4R) sa Akcionim planom Univerziteta u Sarajevu


STATUT UNIVERZITETA U SARAJEVU


PRAVILNIK O AKREDITACIJI
VISOKOŠKOLSKIH USTANOVA
I STUDIJSKIH PROGRAMA
MEVLANA


RINGIDEA
ONLINE MODULI


 


 


---------------------------------------

 

 
Developed and powered by © 2009 Univerzitet u Sarajevu - UTIC